5. Enerji Sempozyumu Başlıyor

5. Enerji Sempozyumu, 21 Aralık Çarşamba günü başlıyor. Üç gün sürecek ve 8 oturumda 32 bildirinin sunulacağı sempozyumda, Türkiye'nin enerji alanında nerede olduğu ve nereye gittiği sorgulanarak, farklı açılımların ortaya konulması hedefleniyor.

"Küreselleşmenin Enerji Sektöründe Yapısal Değişim Programı ve Enerji Politikaları" başlığıyla beşincisi gerçekleştirilecek olan Enerji Sempozyumu, 21 Aralık Çarşamba başlıyor. 3 gün sürecek sempozyumda gerçekleştirilecek 8 oturumda 32 bildiri sunulacak.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, enerji alanının küreselleşme uygulamalarıyla egemen, hegemonik güçlerin çıkarları doğrultusunda şekillendirildiğini belirtti.

Enerji politikaları, çevre ve düzenlemeler konuşulacak
EMO, sempozyumda, Türkiye'nin enerji alanında nerede olduğu ve nereye gitmekte olduğunun sorgulanacağını, farklı açılımların ortaya konulmasının hedeflendiğini bildirdi.

Sempozyumun açılışında Britanya'dan gelen Kamu Hizmetleri Uluslararası Araştırma Birimi Yöneticisi David Hall, "Enerji Alanında Özelleştirme ve Liberalleşme" konulu bildirisini sunacak.

Sempozyumda gerçekleşecek oturumların başlıkları şöyle; "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarında Yeni Açılımlar", "Enerji Sektöründe Yeniden Yapılandırma ve Özelleştirmeler", "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarında Yeni Açılımlar", "Fosil Yakıtlar", "Hidroelektrik Santrallerin Potansiyeli ve Geliştirilmesi", "Verimlilik ve Etkin Kullanım", "Enerji ve Çevre", "Enerji Kaynakları ve Paylaşım Senaryoları".

Ayrıca sempozyumun son günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD), Petrol-İş, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Tes-İş Sendikası'nın temsilcilerinin konuşmacı olarak katılacağı "Türkiye'de Enerji Politikaları ve Yasal Düzenlemeler" konulu panel düzenlenecek.