Başkent EDAŞ’dan Yeni Proje



Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. (Başkent EDAŞ), hazırladığı “Aydınlatma Sistemlerinin İyileştirilmesi Projesi”ni tamamladı. BEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, çevre ve trafik güvenliğinin artırılmasının yanı sıra, kentleri daha estetik bir görünüme kavuşarak aydınlatılabilmenin amaçlandığı ve “Aydınlatma Sistemlerinin İyileştirilmesi Projesi”nin tamamlandığı belirtildi.

Ekonomik ömrünü dolduran aydınlatma ekipmanlarını yenileriyle değiştirildiğini kaydedildiği açıklamada, “Henüz ekonomik ömrünü doldurmamış, kullanılır durumda olan fakat dış etkenlerden etkilenerek arızalanan aydınlatma armatürleri ise bakım ve onarımdan geçirdi. 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında, Başkent EDAŞ bölgesi genelinde yürütülen çalışmada, olumsuz hava koşulları, hava kirliliği gibi nedenlerden ötürü kirlenen ve aydınlatma kalitesi düşen armatür camları sökülerek temizlenip, monte edildi. Dış etkenler nedeniyle kırılan ve kullanılamaz olan armatürler ise yenileriyle değiştirilerek yanar duruma getirildi. İlerleyen dönemlerde ise bakım ve onarım çalışmalarının periyodik olarak planlı bir şekilde yürütülmesi ile problemlerin birikmeden çözümlenebilmesi mümkün olabilecek” denildi.

3,2 milyon müşteriye hizmet veren Başkent EDAŞ genelinde yürütülen projede, 6 bin 334 adet yeni armatür montajı, 16 bin 277 adet armatür onarımı, bin 348 adet mahalle ve köyün aydınlatma ekipmanın bakımı, Ankara genelinde 2 bin 290 kilometrelik cadde ve bulvardaki aydınlatma sistemine bakım ve onarım yapıldığı ifade edilirken, toplam 76 bin 670 adet armatürün yanar hale getirildiği açıklandı.