Başkent'e 50 Yeni Otobüs



Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir içi toplu taşımacılıkta hizmet vermek üzere alınan klimalı ve doğalgazlı otobüslerin 50’si daha hizmete girdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, 2008 yılı içerisinde gerçekleştirdiği ihale ile 500 adet doğalgazlı ve klimalı otobüs alımı yapıldığı hatırlatılarak, yılbaşından bu yana da peyderpey hizmete giren otobüslerle EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren klimalı ve doğalgazlı otobüs sayısının 300’e ulaştığı bildirildi. Açıklamada, kalan 200 otobüsün de zamanla teslim alınarak EGO filosuna katılacağı kaydedildi.

790’ı doğalgazlı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Otobüs Dairesi Başkanı Ömer Koca, şehir içi taşımacılığının 345 hatta bin 750 adet otobüsle sürdürüldüğünü, bunlardan 790’ının doğalgazlı otobüsler olduğunu belirtti. Koca, yeni araçların tamamının devreye girmesiyle birlikte eski otobüslerin trafikten kaldırılacağını ifade etti.

Klimalı otobüslerin sayısını artırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Koca, bu yaz döneminde 100-150 otobüse klima taktırmayı planladıklarını bildirdi.