Başkentin ''Kuzey Yıldızı'' Açıldı



Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Kuzey Yıldızı rekreasyon alanı açıldı.

Açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, başkentin, Kuzey Yıldızı projesi ile  çok daha farklı olduğunu söyledi. İşler, Ankara'nın TEMA Park ve hayvanat bahçesi projesine de değinerek  söz konusu projelerin Ankara'ya çok farklı bir güzellik katacağını söyledi.

Kuzey Yıldızı Projesi'nin eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin kıyaslaması ve yeni Türkiye'nin ne olduğunun göstergesi olduğunu anlatan İşler, 2023 hedefleri arasındaki başlıklarından birinin ''marka şehirler'' olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

"Bu ve buna benzer projeler bizim AK Parti'nin marka şehirlerinin ne olacağının ve ne olduğununu göstergesi. Bundan dolayı yeni Türkiye'yi inşa ediyoruz. Yeni Türkiye'yi, yeni Türkiye'nin mimarı olan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ve liderliğinde inşa ediyoruz, inşa etmeye de devam edeceğiz. Burası Ankara'nın kuzey yıldızı olacak. Ankara da bütünüyle de Türkiye'nin yıldızı, Türkiye'ye yakışır bir başkent olacak. Birileri bizim  ayağımıza çelme takmaya çalışıyor. Gezi olaylarını başlattılar, sokakları terörize etmek istediler. Alevi Sünni  çatışması çıkarma gayreti içerisinde oldular, başaramadılar.''