"Basmane Çukuru"nda AVM Yapılmayacak



Kamuoyunda "Basmane Çukuru" olarak bilinen alanı, TMSF'den 80 milyon dolara satın alan Folkart Yapı'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin üniversitelerle ortak çalışan trafik danışmanlık firmasına hazırlattığı bilimsel rapor, Basmane’de yapılacak bir AVM’nin, İzmir’in merkezine çok ciddi trafik yükü getireceğini gösterdi. Folkart Yapı, trafik raporu doğrultusunda, Basmane Projesi'ndeki AVM uygulamasını sonlandırdı.

Açıklamada görüşüne yer verilen Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'in kalbindeki dev projenin hazırlıklarının hızla sürdüğünü belirtti. Sancak, Türkiye’ye örnek olması düşünülen, dünyanın dikkatini çekmesi hedeflenen projede, bir AVM'nin kesinlikle yer almayacağını vurguladı. İzmir’e karşı kendilerini sorumlu hissettiklerini ifade eden Sancak, bu nedenle yaptıkları her işe İzmir’e saygı ve katkı penceresinden baktıklarına dikkati çekerek, Basmane’de planladıkları projeye de bu açıdan baktıklarını, kendilerine sunulan raporlara göre hareket ettiklerini kaydetti.

Sancak, şu değerlendirmeyi yaptı: "AVM yapmama kararımız, bize ticari olarak ciddi bir kayıp getirecek. Ama bu proje, İzmir’in prestij projesidir. Bu nedenle İzmir’in kalbine, yeni bir trafik yükü getirmek istemiyoruz. Orada İzmir’e çok yakışacak, büyük bir eser yaratacağız."

Mesut Sancak, proje süresince bilgilendirdikleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da Basmane'de AVM yapmama kararını olumlu karşıladığını aktardı.

Bölgede yapılacak bir AVM’den, merkezdeki esnafın da zarar görebileceğini kaydeden Sancak, gelen seslere kulak verdiklerini belirterek, durumu İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte değerlendirip, ortak karara vardıklarını açıkladı.

Sancak, projelerinin hem bulunduğu alan Basmane hem de Kemeraltı gibi kent kimliği için simge olan yakın bölgelere hareketlilik sağlayacağını, AVM’siz haliyle, merkez ve çevresindeki esnafa ciddi katkı getireceğini kaydetti.

Proje kapsamında yeni bir İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının da kente kazandırılacağı bilgisini veren Sancak, Folkart Yapı Basmane Projesi'nin yeni Kültürpark Projesi'yle de uyum içinde olacağına işaret etti.

Reklam Goruntulenme Bolumu