Batı Sel Suları Altında



Yurdun özellikle Batı bölgelerinde aşırı yağış etkili oluyor. Yağış nedeniyle birçok noktada dereler taştı, sel oldu.

Edirne:

Aşırı yağış nedeniyle Oğulpaşa Deresi'nin taşması sonucu Edirne-Kırklareli arasındaki D-20 karayolu ulaşıma kapandı. Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, son bir haftadır metrekareye 63.4 kilogram yağışın düştüğü Edirne'de, son 24 saatte metrekareye 25.8 kilogram yağış düştü. Taşan derelerin fazla sularının aktığı Tunca Nehri'nin debisi de arttı. Tunca Nehri'nin taşması sonucu tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi mevkisindeki Kanuni ve Fatih köprülerinde de ulaşım sağlanamıyor.

Tekirdağ:

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesine bağlı Çene Köyü Deresi'nin taşması sonucu dün akşam ulaşıma kapatılan Tekirdağ-Hayrabolu arasındaki yol, kontrollü olarak ulaşıma açıldı. Derenin bulunduğu ova bölgesindeki yaklaşık 3 bin dekar ekili alan ile otlak olarak kullanılan mera sular altında kaldı.

İzmir:

İzmir'de sağanak yağmurla birlikte Meles Deltası sular altında kaldı. Yağmur suları, Altınyol'un Karşıyaka'dan İzmir yönüne geliş şeridine taştı. Yolun su altında kalması üzerine trafik polisleri buradan otomobiller başta olmak üzere alçak taşıtların geçişlerini durdurdu. Sadece belediye otobüsü ve diğer yüksek araçların geçişine izin verildi. Alsancak ve çevreyoluna ilerlemek isteyen küçük taşıtlar, Bornova üzerinden yollarında devam etmeleri için viyadük üzerine yönlendirildi.

Sağanak yağmurla birlikte Seferihisar İlçesi ile kent merkezindeki bazı bölgelerde elektrik kesintileri de yaşandı. Çok sayıda araç biriken sular nedeniyle yollarda kalırken, maddi hasarlı trafik kazaları da yaşandı.

İzmir'in Kınık ilçesinde etkili olan yağmur nedeniyle Kara Dere ile Bakırçay Nehri taştı, Kınık Ovası'nda yaklaşık 30 bin dekar arazi sular altında kaldı. Ayrıca Kınık Kadıköy Köyü yolu, su altında kalarak ulaşıma kapandı. Köye ulaşım Bergama Göçbeyli karayolundan sağlanıyor.

Foça'da da bazı ev ve işyerini su bastı.

Yağış nedeniyle Aziziye Mahallesi'nde toprak kayması meydana geldi. Kayalıklardan kopan büyük bir kaya parçası 46 yaşındaki Osman Alisırat'a ait evin üzerine düştü. Evin duvarını yıkan kaya parçası, misafirliğe gelen 41 yaşındaki Sevda Uzunkız'ın yaralanmasına neden oldu.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, şehir merkezinde gün içinde 55 maddi hasarlı, 10 yaralamalı olmak üzere toplam 65 kazanın meydana geldiğini kaydetti.

Antalya:

Gece boyunca etkili olan yağmur sabah saatlerinde hafif şiddetli fırtınaya dönüştü. Şehir merkezinde etkisini göstermeyen rüzgar, sahil yolunda etkili oldu. Akdeniz Bulvarı'nın bir bölümünü trafiğe kapatan polis, araç geçişini üst yoldan sağladı. Rüzgarın etkisiyle boyu birkaç metreyi bulan dalgalar balıkçı tekneleri ve gemilere tehlikeye yaşatmadı. Sömestr tatilinin ardından okulun ilk gününün tatil olmasına neden olan fırtınanın gün boyunca sürmesi bekleniyor.

Çanakkale:

Ezine ilçesinde dün geceden beri etkili olan yağmur sularının doldurduğu Bahçeli Köyü Göleti'nin kapakları açılınca ilçenin içinden geçen Akçin Çayı taştı, Hükümet Konağı'nın bahçesi ve önünden geçen cadde sular altında kaldı. Ezine Orman Fidanlığı ve Ezine Jandarma Er Eğitim Taburu'na ait askeri bölgenin bir kısmı da sular altında.
 
Manisa:

Turgutlu ilçesinde dün gündüz saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkili olan yağmur nedeniyle Çepnidere Köyü'nden geçen dere taştı, çok sayıda ev ve ahırı su bastı. Sel, dere yataklarının temizlenmesinin ardından çekildi. İlde son 14 saat içinde metre kareye 51 kilogram yağış düştü. Lodosun elektrik tellerini koparması nedeniyle de yaklaşık 15 mahalleye bir süre elektrik verilemedi. Manisa Spil Dağı Milli Parkı'na giden yol heyelandan dolayı ulaşıma kapandı. Ulaşım İzmir yolundan sağlanıyor.