Olmayan Kuleleri Dubaililer Kapatmış



El Maktum'un Türk CEO'su Denizmen, daha çivi bile çakılmayan Dubai Kuleleri'ndeki tüm daireleri Dubaililer'in aldığını söyledi.

İstanbul'un görüntüsüne zarar vereceği için eleştirilen Dubai Kuleleri'nde boş yer kalmadı. Ortada henüz projesi olmamasına, bir çivi bile çakılmadan mahkemeye düşmesine karşın Dubaili yatırımcıların ofis katları ve dairelerin tümünü satın aldıkları belirtildi. Dubai Towers İstanbul olan proje İstanbul Levent'te eski İETT garajının arsasına yapılması planlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 20, Dubai Prensi Şeyh El Maktum'un sahibi olduğu Dubai International Properties'in (DIP) yüzde 80 ortaklığı ile kurulan gayrimenkul yatırım ortaklığının sermayesi 5 milyar dolar olacağı açıklanmıştı.

GYO'nun ilk ayağı 500 milyon dolara malolacak Dubai Kuleleri olacağı belirtilmişti. Bir adet 5 yıldızlı otel, lüks daireler, mağaza ve ofislerden oluşacak projeyle ilgili olarak 24 Ekim 2005'te yapılan basın toplantısında Dubai International Properties (DIP) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed El Gergawi, daire ve ofislerin pazarlamasının Türkiye'de değil uluslar arası alanda yapılacağını söylemişti. Bu gelişmelerin ardından daha çivisi bile çakılmayan projedeki tüm daire ve ofislerin satıldığı öğrenildi.

Türkiye ilgi çekiyor
Dubai Şeyhi Muhammed El Maktum'un sahip olduğu Palm Marine'nin Türk CEO'su eski deniz binbaşı ve Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye İş Konseyi Genel Sekreteri Kutsal Denizmen'in verdiği bilgiye göre kulelerdeki tüm daireleri Dubaili işadamları satın aldı. Buralarda yapacakları işler konusunda bilgi vermemesine karşın, Dubai sermayesinin son dönemlerde Türkiye'ye olan ilgisinin bu talebin en önemli nedeni olduğunu söyledi.