Batman Barajından Etkilenen Ailelere Yaptırılan Evler Çürümeye Terk Edildi



Batman barajından etkilenen aileler için Aydın konak mevkiinde yaptırılan şehirsel iskan konutları çürümeye terk edildi.

Yapımına 1997 yılında başlanan ve 2003 yılında hak sahiplerine teslim edilen konutların elektrik ve sorunu çözümlenmediği için ailelerin konutlara taşınmaya yanaşmadığı belirtilirken, ilgisizlik nedeniyle konutların bir kısmındaki cam ve kapıların kırıldığı, elektrik tesisatlarının çalındığı belirtildi. 2003 yılında çektikleri kura ile evlerinin anahtarlarını teslim alan aileler konutların altyapı, eğitim ve sağlık sorunlarına çözüm bulunmadığı için taşınmaya sıcak bakmadıklarını söylediler.

Özellikle elektrik aboneliğini yaptırmakta zorlandıklarını belirten hak sahiplerinden Afif Ekinci ve M. Ali Gündem, “Bir an önce evlerimize taşınmak istiyoruz. Fakat elektrik yok. Elektrik olmadı mı hiçbir sorun çözülmüyor. Elektrik olmayınca su da gelmiyor. Aboneliğimizi yaptırmak için TEDAŞ’a gidiyoruz. TEDAŞ bize toplu olarak gelmemizi istiyor. 132 aileyi nereden bulacağız. Bir çoğu Batman dışında kalıyor. Bir abone sorunu yüzünden bu evler çürüyor. TEDAŞ’ın bu konuda esnek davranmasını bekliyoruz” diye tepkilerini dile getirdiler.

Köy Hizmetleri İl Müdürü Rauf Bozkurt ise, konutların su ve kanalizasyon sorununun tamamen çözüldüğünü belirterek, ailelerin taşınmaması için hiçbir nedenin bulunmadığını söyledi.

Yapılan tüm ikazlara rağmen ailelerin evlere yerleşmeye yanaşmadığını kaydeden Rauf Bozkurt, yerleşmemekte direnen ailelerin hak sahipliklerini iptal edip evleri sırada bekleyen ihtiyaç sahiplerine vereceklerini vurguladı.

Evlerde sadece elektrik aboneliği ile ilgili bir sorunun bulunduğunu belirten Bozkurt, “Konut sahiplerinin bu sorunu TEDAŞ ile görüşüp bir an önce çözmeleri gerekir” dedi.