Sakıp Sabancı Müzesi'nde ''Picasso ve Yazarcasına Çizmek''



Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki Picasso İstanbul'da sergisi kapsamında düzenlenen konferanslar devam ediyor. Pablo Picasso ve sanatı hakkında uzman konuklardan Marie- Laure Bernadac'ın ''Model Olarak Resim: 1953-1973'' konulu konuşması 15 Mart'ta, Prof. Pepe Karmel'in ''Picasso ve Yazı Sanatı: Çizer Gibi Yazmak'' başlıklı sunumu ise 17 Mart'ta müze biletiyle ücretsiz olarak izlenebilecek.

Louvre Müzesi'nden Bernadac, Picasso'nun son 20 yılında resmi nasıl model olarak kullandığını, bir bakıma resmin resmini yaparak geç dönem üslubunu nasıl yarattığını anlatacak. Karmaşık kaynakları ve çeşitli teknikleriyle Picasso'nun en üretken seneleri olan geç dönemi örneklerle irdeleyecek.

New York Üniversitesi'nden Prof. Karmel, ise bir tür yazı olarak çizim kavramını çözümleyip bunun Picasso ve diğer 20. yüzyıl ressamları üzerindeki etkisini değerlendirecek.

Konferanslar dizisi son olarak, Michael Fitzgerald'ın ''Dünyada Picasso: Sanatın Merkezinde Bir Yabancı'' ve G´erard R´agnier'nin ''1907'de Picasso ve Klimt: İkili Bir Avangardın Doğuşu'' başlıklı sunumlarıyla sona erecek.