''Batman'a 15 Bin Kişilik Modern Stat Kazandıracağız''



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Batman Valisi Ahmet Turhan'la birlikte, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü Spor Tesisinde düzenlenen 'Batman Şehir Stadı ve Kapalı Spor Salonu imza protokolü' törenine katıldılar.

Bakan Şimşek, burada yaptığı konuşmada, çok hayırlı bir gün için toplandıklarını, uzun süredir Batman'ın ihtiyacı olan, kentte yakışır, büyük, modern bir stadyumun yapımının gündemde olduğunu belirterek, bunun için Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile sürekli diyalog içerisinde olduğunu anlattı. TOKİ, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı'nın işbirliğiyle bugün stadın ilk somut adımını atarak protokol imzalayacaklarını belirten Bakan Şimşek, şöyle devam etti:

''Bu protokol çerçevesinde stadımızı TOKİ yapacak. Burada spor kulüplerimize, gençlerimize gerçekten Batman'a yakışır, oldukça modern 15 bin kişi kapasiteli stat kazandırmış olacağız. Geçen hafta Ulaştırma Bakanı ile ildeki bütün yolları beraber dolaştık. Özellikle Batman'ın diğer illere duble yollarla bağlantısının sağlanması yönünde, Mardin'e kadar bütün yolun duble yol şeklinde yapılmasına ilişkin karar verdik. Dolayısıyla her hafta hemşerilerimize, yeni hizmetler, Batmanımıza yakışan yeni hizmetler peşinde koşuyoruz''.

Bakan Şimşek, sporda da böyle olacağını, çünkü gençlerin gerçekten spor yapacağı alanlara ihtiyaç duyduğunu ifade ederek şunları söyledi:

''Az önce değerli bakanımızla yolculuk yaparken, buraya yakışır büyük bir kapalı spor salonu konusunu da gündeme getirdik. Zaten 2 bin kişilik bir kapalı salon projesi var. Ama biz biraz daha bunun büyütülmesini Batman'ın uzun vadede ihtiyacını karşılayacak şekilde yeniden tasarlanması konusunu da değerli bakanımızla konuştuk. Bu projenin de hayata geçirilmesi konusunda gereken adımı atacağız''.

Bölgede üniversite olması, nitelikli, iyi yetişmiş eleman bulunması, o ilin altyapısının tamamlanmasının yanı sıra teşviklerden yararlandırılması ve ilin ileri gelenlerinin bir takım ruhu içinde çalışması konularının önemine dikkati çeken Maliye Bakanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bir de o yerde huzur varsa o ilde yatırım olur. O ilde yatırım olunca da orada iş ve aş olur. Bölgede en büyük problem işsizlik, işsizlik problemini çözmenin de sihirli bir formülü yok. Ancak az önceki söylediğim formül bu işi çözer. Nasıl? Fabrikalar, meslek sahibi nitelikli eleman ararlar. Üniversite bunu sağlayacak. Mallarını rahat bir şekilde pazara ulaştırmak önemlidir. İşte bunun için yol, bunun için havaalanı... Batman'ın havaalanı terminal binası gerçekten modern, Türkiye'nin birçok şehrinden çok daha güzel. Stadımız da inşallah Batman'a yakışır bir stat olacak''.

Batman'da fabrikalara dönüştürülen Tekel binaları sayesinde 2 bin kişinin direkt olarak istihdama kavuştuğunu vurgulayan Şimşek, bir tekstilkente dönüşen Batman'da, Kozluk'ta, Beşiri'de kurulu söz konusu tekstil fabrikalarının ürünlerinin Almanya'ya, Amerika'ya ve diğer ülkelere ihraç edildiğini, bunun, dolaylı olarak yaklaşık 8-10 bin kişiye iş ve aş anlamına geldiğini kaydetti.

Daha sonra Bakanlar Şimşek ve Özak, stat protokolünü imzaladılar.