Bazı AVM’ler Bayramın İlk Günü Kapalı



Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü, 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun’un 13’üncü maddesi kapsamında, kentteki bütün AVM’lerin Ramazan ve Kurban bayramlarının birinci günü ile her yıl 1 Ocak günü kapalı olması yönünde karar aldı. Yine kentteki AVM’lerin 10.00 ve 22.00 saatleri arasında faaliyet göstermesi kararlaştırıldı.

Ankara’dan sonra benzer bir karara Antalya Valiliği imza attı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB), dün Antalya Valiliği’ne başvurarak kentteki AVM’lerin Ramazan ve Kurban bayramlarının birinci günü ile her yıl 1 Ocak günü kapalı olması yönünde talepte bulundu. DHA'da yer alan habere göre; esnafın da yoğun talebinin ardından Antalya Valiliği, AVM’lerin Ramazan ve Kurban Bayramı’nın birinci günü ile 1 Ocak günü kapalı tutulması kararı aldı.

Avm'lere tebliğ edildi
Antalya Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü’nün 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunun 13’üncü maddesi kapsamında aldığı karar, Vali Münir Karaloğlu’nun imzasıyla kentteki tüm AVM’lere tebliğ edildi. Buna göre kentteki AVM’ler bayramlarda 10.00- 22.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Karara uymayanlara para cezası
AVM’lere tebliğ edilen kararda, “Alışveriş merkezleri Ramazan ve Kurban Bayramı’nın birinci günü ile her yıl 1 Ocak gününde kapalı olacaktır. Açılış ve kapanış saatleri konusunda gerekli denetimler Ticaret İl Müdürlüğü ve ilçe kaymakamlıkları tarafından yapılacaktır. Belirlenen çalışma saatlerine uymayan alışveriş merkezleri hakkında 6585 sayılı kanunun hükümleri çerçevesinde idari para cezası uygulanacaktır” denildi.

Reklam Goruntulenme Bolumu