Bebek ve Çocuk Fuarı 2005



Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Bebek ve Çocuk Fuarı 2005, 3-6 Şubat tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Fuar Merkezi’nde gerçekleşiyor.

Fuarda sağlıktan eğitime, tekstilden gıdaya, sigortadan bankacılığa, oyuncaktan kozmetiğe, mobilyadan dekorasyona 0-14 yaş arası çocuklar için üretim yapan her sektörden yaklaşık 150 firmanın ürün/hizmetleri tanıtılacak.

Çeşitli etkinliklerin de yer alacağı fuarda, Türkiye’nin ilk konsept bebek fotoğrafları projesiyle tanınan fotoğraf sanatçısı Zerin Kültüral sergisi yer alıyor. Ayrıca, resmi sevdirmek ve insanı üretken bir etkinlik içine sokmak gibi amaçlar taşıyan Bob Ross resim tekniği konusunda sertifikalı 12 eğitmen, atölye çalışmalarından seçilmiş resimlerini sergiliyorlar.

Fuarda gerçekleşecek bir başka etkinlik ise bebeklere özel yaptığı çalışmalarıyla uluslararası başarı kazanmış ve besteleri ile milyonlarca çocuğa neşe kaynağı olmuş Raimond Lap’ın, Türkiye’nin ilk bebek imza gününde sevenleri ile buluşması. Fuar kapsamında ayrıca “PonART” tarafından düzenlenen uygulamalı seminerde, guvaş boyalar aracılığıyla bilimsel olarak renk dairesi ve renk teorisine giriş yapılarak, “t-shirt” üzerine hızlı boyama, ahşap üzerine eskitme, çatlatma ve doku verme teknikleri gibi uygulamalar izleyicilere aktarılacak.

Psikolog Alanur Özalp, Dr. Osman Abalı, Dr. Yasemin Bradley, Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu, Nora Romi ile Yalvaç Ural da Bebek ve Çocuk Fuarı 2005’in öteki konukları arasında yer alıyorlar.