Bedelsiz Arsa Tahsisi 2 Yıl Daha Uzatıldı



Hürriyet Gazetesi'nden Meltem Özgenç'in haberine göre, boş olan 6 bin 258 parsel alan yatırımcıya bedelsiz tahsis edilecek. 250 bin kişiye istihdam sağlanacak. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2011 Nisan döneminde başlatılan bedelsiz arsa uygulamasıyla ilgili “Bu uygulama neticesinde OSB’lerdeki 774 adet boş parseli bedelsiz olarak yatırımcılara tahsis ettik. 56 adedinde üretim yapılmaya başlandı, 166 adedinde inşaat devam ediyor, 552 adedi ise proje aşamasında. Bakanlar Kurulu’ndan aldığımız yetki ile OSB’lerdeki bedelsiz arsa tahsisi uygulamasını 2 yıl daha uzatıyoruz” dedi.

250 bin kişiye istihdam

Söz konusu teşvik uygulamasının süresinin uzatılması ile ikinci iki yıllık süre içerisinde teşvik kapsamındaki il ve ilçelerde faaliyette olan 196 Organize Sanayi Bölgesinde boş olan 6 bin 258 adet parsel yatırımcılara tamamen veya kısmen bedelsiz olarak tahsis edilebilir durumda olduğunu ifade eden Ergün, “Bu parseller yatırımcılar için son derece cazip. Tahsisi gerçekleşecek bu parsellerin tümünde üretime geçilmesi halinde yaklaşık 250 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacak. Bu sayede sağlanacak üretim ve istihdam artışı ile bölgeler arası gelir dağılımı da daha dengeli bir hale gelecek” dedi. Ergün şöyle devam etti:

“Çözüm süreciyle Doğu ve Güneydoğu Bölgelerindeki Organize Sanayi Bölgeleri’ne büyük ilgi var. 196 OSB’deki bedelsiz arsa uygulamasına, bu bölgelerde yatırım yapmak isteyen tüm sanayicilerimiz, yatırımcılarımız başvuru yapabilir. OSB’lere yönelik teşvik ve desteklerimiz devam edecek. Planlı sanayileşme için OSB’lerde yapılan yatırımları çok önemsiyoruz ve OSB’leri cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. OSB’leri üretim ve ihracat üssü haline getirmek Bakanlık olarak en önemli hedeflerimiz arasında. Organize Sanayi Bölgelerinde 1 milyon 315 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Boş parsellerde de üretime geçilmesiyle 2 milyon kişiye ulaşacak.”