Bekaroğlu’ndan Topbaş Hakkında Suç Duyurusu



Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Bekaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş için ‘ihalede usülsüzlük’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Önceki gün AKP’li Büyükşehir Belediyesi’nin Halkalı’daki bir yol inşaatı için yüklenici firmaya işe başladıktan bir yıl sonra ihale yaptığına ilişkin belgeleri açıklayan Bekaroğlu, suç duyurusu dilekçesini dün Sultanahmet’teki İstanbul Adliyesi’nde savcılığa verdi. Adliyeden ayrılırken açıklamalarda bulunan Bekaroğlu, “Biz  halk adına, vergilerin nasıl çarçur edildiğini takip etmek durumundayız. Bu nedenle bu yolsuzluk dosyasını açıkladık ve ihbar ettik” dedi. AKP’li Topbaş’ın “Bunlar iftira” dediğini hatırlatan Bekaroğlu, “Sayın Başkan’ı çok gergin buldum. Çok sertti. Ben bu dosyaların arkasının çok güçlü olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Bir gazetecinin, Topbaş’ın “İlk ihale iptal oldu, onun için ikinci firmaya verdik” şeklinde açıklamalarda bulunduğunu belirtmesi üzerine, şunları söyledi: “Böyle tırnak içinde söylüyorum ‘saçmalık’ olur mu? İptal olan bir ihaleyi nasıl yapıyor bir insan? Bunlar çok kesin dosyalar. Sadece bu kadar değil. Bu dönemde değişik kesimlerden onlarca dosya geliyor. İnceleyip, anlamlı bulduğumuz ve adliyeye yönlendirdiğimiz başka dosyalar, başka firmalar da var. Ama bunları açıklamak durumunda değiliz. Çünkü bu dosyalar savcılığa yansımış durumdadır. Bu bir örnek olaydır. Bu ihalede kesinlikle iş önce verilmiş, sonra ihale edilmiştir. Zaten CD kaydında müteahhit bunu açık şekilde söylüyor.