Belçika Flaman Hükümeti Başbakan Yardımcısı Lieten'den Arçelik'e Ziyaret



Belçika Flaman Hükümeti Başbakan Yardımcısı ve İnovasyon, Kamu Yatırımları, Medya ve Yoksullukla Mücadele Bakanı Ingrid Lieten, Türkiye ziyareti kapsamında Koç Topluluğu şirketlerinden Arçelik'in Çayırova Tesisleri'ndeki Merkez Ar-Ge Birimi'ni ziyaret etti. Ziyarette Lieten'e, Belçika Krallığı İstanbul Başkonsolosu Henri Vantieghem, Özel Kalem Sorumlusu Koen Pelleriaux, Flaman Parlamentosu Milletvekili Fatma Pehlivan, Anvers Belediye Başkan Yardımcısı Güler Turan, Flanders Drive'dan Ger van de Kerckhove, LMS firmasından Alex Vermeulen ve Basın Ateşesi Yeter Demirci eşlik etti. Ziyarette ev sahipliğini Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu yaptı.
    
Ingrid Lieten, Türkiye ve Belçika arasında Ar-Ge ve inovasyon alanında neler yapılabileceğini araştırmak için ziyarette bulunduklarını ifade ederek, şöyle dedi:

''Özellikle Arçelik'te inovasyona verilen önem ve Ar-Ge organizasyonunun stratejik yapılanması bizi çok etkiledi. Arçelik'in yenilikçi çalışmalarını yerinde görebilme fırsatını yakaladığımız için çok mutluyuz. Güçlü ekonomisiyle, genç ve dinamik nüfusuyla parlayan bir yıldız olan Türkiye'yi yakından izliyoruz. Türkiye, Ar-Ge ve inovasyon alanında giderek büyüyor. İki ülkenin ortak çalışmalar yürütebileceğine inanıyoruz. Günümüzde ancak, inovasyona ve yüksek katma değerli ürün üretmeye önem veren ve stratejilerini bu şekilde belirleyen şirketler, rekabette bir adım öne çıkacaktır. Arçelik'in bunu en güzel şekilde başardığını görmek hayranlık verici.''

Levent Çakıroğlu ise Lieten'ın Ar-Ge alanında yürüttüğü stratejiler ile şirketin vizyonu ve inovasyon stratejileri arasında paralellik bulunduğunu, ''Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın'' vizyolarının merkezinde inovasyon ve sürdürülebilirlik kavramının yattığını belirtti. Vizyonları sayesinde, enerji ve su verimliğinde 'öncü', 'sürdürülebilir' ürünleri geliştirecek ve pazara sunacak iş modeli kurduklarını kaydeden Çakıroğlu, ''Sadece ürünlerimizde değil, üretim süreçlerimizde de verimlilik ve sürdürülebilirlik çok önemli'' dedi.