Belediye Başkanının Karadeniz Sahil Yolu İsyanı



Karadeniz Sahil Yolu projesi Kastamonu'nun Cide ilçesinde yaşayanları isyan ettirdi. 90 kilometre denize kıyısı ve kesintisiz 11 kilometrelik plajı bulunan 9 bin nüfuslu Cide'de halk, Karadeniz Sahil Yolu’nun ilçelerini ikiye böleceği için tepkili. Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu toplantısında konuşan Cide Belediye Başkanı AK Parti’li Nejdet Demir, Karadeniz Sahil Yolu projesinin ilçeyi ikiye ayırdığını söyleyerek, yapılacak olan projenin değiştirilmemesi halinde belediye başkanlığını bırakacağını açıkladı. Yolun ilçe içinden geçmesini halkın istemediğini ifade eden Demir, "İnsanlar yerel yönetici olarak bir tek bize güveniyor. Biz de bu işi beceremiyorsak bu işi yapmanın bir anlamı yok" dedi.

Radikal Gazetesi'nin haberine göre Karadeniz Sahil Yolu’nun Cide şehir geçişinin ilçeyi ortadan ikiye böleceğini, ilçe olarak bunu kabul etmemelerine rağmen kimsenin kendilerini dinlemediğini kaydeden Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir, şöyle konuştu:

"Bu yolun ilçe içerisinden geçmesi demek Cide’nin ölmesi demektir. Ben belediye başkanlığını bırakırım. Ben bundan sonra kalkıp da insanların yanında olamazsam, o yol oradan geçerse benim burada olmamam lazım. Kimin yüzüne nasıl bakacağım. İnsanlar yerel yönetici olarak bir tek bize güveniyor. Biz de bu işi beceremiyorsak bu işi yapmanın bir anlamı yok. 13 yıllık emeğimiz tamamen gitmiş olur. Bize bu kadar kötülük yapmak için Cide ne yaptı?"

"Böyle olacaksa hiç yol gelmesin"

İlçenin ortasından geçen yolun maliyeti 10 katı arttıracağını, alternatif olarak sahil yolunun Kastamonu yoluna bağlanmasını önerdiklerini anlatan Demir, projede değişiklik yapılamayacağının söylendiğini belirtti. Demir, halkın yaklaşık 800 dilekçeyle belediyeye başvurarak yolu istemediklerini ifade ettiklerini söyleyerek, "Bu kadar istimlak yapacağınıza, bu kadar milleti mağdur edeceğinize 300 metre ileriden ve arka taraftan yol geçirilirse bir sorun olmaz. Bu insanlara 1971 yılından bu tarafa zaten yol vermemişsiniz, ondan sonra bir proje çiziyorsun, en elverişsiz şekilde yapıyorsun. Böyle olacaksa o zaman hiç yol gelmesin. Önce hastane istiyoruz, ancak yolu da yapıyorsan ne olur adam gibi yap diyoruz" dedi.