Belediye, Bozdoğan Kemeri İçin Binasını Yıktı

Tarihî eserleri gün ışığına çıkarmak için görüntüyü bozan eski yapıları yıkım faaliyetlerine Fatih Belediyesi de katıldı. Belediye, Bozdoğan Kemeri'nin bitişiğindeki ek hizmet binasını, kemerin bütünüyle ortaya çıkması amacıyla yıktı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçeyi 2010 yılına hazırlayacak birçok tasarım ve yenileme projesine imza attığını belirterek, "Fatih'te tarihî eserleri gün ışığına çıkartıyoruz." dedi. Demir, Bozdoğan Kemeri'nin de Fatih ilçesinde bulunan önemli tarihî eserlerden biri olduğunu ve bu eserin ön plana çıkartılması için çalışmalara ilk önce belediye ek hizmet binasından başlandığını söyledi. Fatih Belediyesi, 22 senedir kullandığı ek hizmet binasının yıkımını gerçekleştirdi.

1985 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Fatih Belediyesi'nin çeşitli müdürlüklerince vatandaşa hizmet veren 200 metrekare zemin alanı bulunan 3 katlı, 600 metrekarelik betonarme bina iş makineleri tarafından yıkıldı. Tarihî Bozdoğan Kemerleri'nin görünümünü engelleyen binanın yıkılmasıyla birlikte tarihî eserin ön plana çıkartılması planlanıyor.