Belediye Mahkeme Kararını Yok Saydı



Elazığ Belediyesi’nin kent merkezinde 19 milyon liraya ihale ettiği 15 Temmuz Demokrasi Meydanı düzenlemesi ve yeraltı otoparkı yapım işini ilk alan Çetin İnşaat'tan alıp başka bir firmaya vermesinin ardından Çetin İnşaat konuyu yargıya taşımıştı.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; AKP'li Elazığ Belediyesi, Danıştay'ın işin tekrar Çetin İnşaat’a verilmesi kararının ardından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı düzenlemesi ve yeraltı otoparkı yapım işini tekrardan ihaleye çıkartma kararı aldı ancak Çetin İnşaat’ın ihaleye davet edilmediği iddia edildi.

Çetin İnşaat yetkilileri ihale yeterlilik şartlarının sağlanmasına rağmen kendilerinin ihaleye davet edilmediğini ve rekabet ortamının ortadan kaldırıldığını kaydetti.

Reklam Goruntulenme Bolumu

AKP'li Elazığ Belediyesi'nin yapacağı ihale için Elazığ Valiliğine itiraz dilekçesi yazan Çetin İnşaat yetkilileri şunları kaydetti:

“14 Ekim 2021 tarihinde Elazığ Belediyesince ihalesi yapılacak olan 15 Temmuz Demokrasi Meydan Düzenlemesi ve Yeraltı otoparkı yapılması ikmal ihalesi işinde davetiye usulü ile çağrı yapılarak ihaleye çıkılmıştır.

İhaleden önce şirketler tarafından hangi firmalara davetiye çıkarıldığına dair firma isimleri ve adresleri dahi herkes tarafından bilinerek ihale öncesi gizlilik ilkesi ihlal edilmiştir.

Gizlilik arz eden davetiye listesi herkes tarafından bilinmektedir. İhale öncesi şeffaflığın ve rekabet ortamının ortadan kalktığı açıktır. İhale öncesi firmalar arası anlaşma yapılmaya müsait, rekabet ortamının ortadan kalktığı ve kamu zararının ortaya çıkabileceği bir ihale yapılmak istenmektedir.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.