Belediye Meclisi’nden Gecekondu Dönüşüm Protokollerine Onay…























İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayının 3. birleşiminde Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan İkitelli ve Halkalı Gecekondu Dönüşüm Protokolleri'ni onayladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ‘5 Toplantı Yılı 2. Seçim Dönemi Temmuz Ayı Toplantılarının 3. Birleşimi’ni Saraçhane Belediye Sarayı’nın Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. Başkan Vekili İdris Güllüce’nin yönettiği toplantıda 41 ile 254 numaralar arasındaki raporlar ele alındı.

Meclis Üyelerinin görüşlerini belirtmesinin ardından oylanan raporların hepsi komisyon görüşleri doğrultusunda kabul edildi. Kabul edilen 50 numaralı raporla, Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan İkitelli ve Halkalı Gecekondu Dönüşüm Protokolleri onaylanmış oldu.

Onaylanan 45 numaralı raporla da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Turizm ve Spor Şube Müdürlüğü’nün ismi, Turizm Şube Müdürlüğü olarak değiştirildi. Belediye Meclisi; bazı bürokratlar ile sanatçıların, 31 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında Bulgaristan’ın Albena şehrinde düzenlenecek olan Şehir Bandoları Festivali için, 24 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında Makedonya’da oynanacak olan ‘Ben Anadolu’ adlı oyunu sergilemek üzere buralara ziyaret gerçekleştirmelerini de karara bağladı.