Belediye Önce İşi Verip, Sonra İhale Yapmış



Konya'da AKP'li Yunak Belediyesi 13 Haziran'da ‘metruk binaların yıkımı ve nakli işi' ihalesine çıktı. İhaleye Abdulaziz Özmen 1 milyon 748 bin, Yılmaz Avcı 1 milyon 579 bin, Turabhan İnş. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti ise 2 milyon 664 bin TL'lik teklif verdi.

Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre; teklifleri değerlendiren AKP'li Belediye ihaleye düşük teklif veren Abdulaziz Özmen ve Yılmaz Avcı'nın tekliflerini ‘teklif edilen bedelin rakam ve yazı olarak rakam ve yazı ile birbirine uygun olarak açıkça yazılması üzerinde kazıntı, silinti, düzeltme bulunmamasını' gerekçe göstererek kabul etmedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Düşük teklif vermelerine rağmen ihaleyi alamayan Yılmaz Avcı, AKP'li belediyenin ihaleye fesat karıştırdığını ileri sürdü.

İhaleyi alan firmanın ihaleden 2 ay önce işe başladığını söyleyen Avcı, AKP'li belediye hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Devletin bir milyon 300 bin liraya yakın parasının buhar olduğunu kaydeden Avcı, şunları söyledi: “Belediye yaptığı ihalede 1 milyon 579 binlik teklifimizi güya harf hatası var diye iptal edip ve en yüksek teklifi veren firmaya ihaleyi verdi. Daha sonra durumu araştırdık ve ihaleyi alan firmanın aslında 2 aydır işe başladığını öğrendik. Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığına ve CİMER'e suç duyurusunda bulunduk.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.