Belediye Vatandaşı Mavi Tura Çıkaracak



Bursa Büyükşehir Belediyesi yaz mevsimi boyunca iki günde bir, 200 Bursalıyı Marmara Denizi'nde mavi yolculuğa çıkaracak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, haziran ayı meclis toplantısı öncesinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

En kısa zamanda en az parayla Bursa'ya en iyi yatırımları yapmak için çalıştıklarını belirten Başkan Altepe, bunları yaparken sosyal belediyecilik alanındaki hizmetleri de aksatmadan sürdürdüklerini söyledi. Yeni bir proje ile tüm Bursalıların kentin nimeti olan denizinden faydalanmasını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Bursa'da yaşayan, ancak ekonomik durumlarından ötürü kent dışına çıkamamış, hatta Bursa'nın denizini görmemiş birçok insanımız var. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak herkesin Bursa'nın güzelliklerini görmesini, yaşamasını istiyoruz. Bunun için bir tekne kiraladık. İki günde bir muhtarlarımız aracılığı ile belirlenen 200 kişiye Marmara Denizi'nde güzel bir gün yaşatacağız. İlerleyen günlerde mavi turlar her gün olacak." dedi.

Başkan Altepe, mavi turun yanı sıra Mudanya'nın ve Gemlik Körfezi'nin deniz taşımacılığında aktif hale gelmesi için Mudanya ile Armutlu arasında vapur seferleri başlatılacağını müjdeledi. Bursa'nın denizinin her açıdan kentin önemli bir kazanımı olduğuna işaret eden Başkan Altepe, "İlk olarak Mudanya-Armutlu arasında vapur ya da deniz otobüsü ile yolcu taşımacılığı başlatmak istiyoruz. Diğer şehirlerden kentimize ya da Mudanya'ya gelenler kısa bir gemi seyahati ile körfezin keyfini çıkarsın. Ayrıca bu sistem sayesinde İstanbul'dan Bursa'ya günübirlik ziyaretler de artacak. Kentimize İstanbul'dan ya da Yalova'dan gelenler bir günlük ziyaretlerinin ardından Mudanya'dan vapurla kısa bir sürede Armutlu'ya geçebilecekler." diye konuştu. Deniz taşımacılığı ile ilgili çalışmaların sürdüğüne işaret eden Başkan Altepe, detayların birkaç gün içinde tamamlanacağını, projenin hayata geçirilmesi için düğmeye basılacağını söyledi.

Bursa'nın suyunun sağlıklı olmadığına ilişkin açıklamaları değerlendiren Başkan Altepe, "Bunlar asılsız bilgilerdir. Bursa'nın suyu birçok şehirden çok daha kalitelidir. Suda da bazı kriterler vardır. Bunlarla ilgili gerekli denetlemeler yapılıyor ve sonuçlar iyi çıkıyor. Hatta BUSKİ şebeke suyunun kullanılması, kalsiyum ve magnezyum içermesi açısından daha da sağlıklıdır. Çocukların gelişimi açısından önemli olan bu iki madde kentin şebeke suyunda yeteri kadar mevcuttur. Sağlıklı bir yaşam için BUSKİ'nin suyunu için." çağrısında bulundu.