Belediye Yedikule'nin Peşini Bırakmıyor



Evrensel'den Eren Yılmaz'ın haberine göre, tarihi İstanbul surları bandında kalan Yedikule Bostanları Unesco Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor.

Yedikule Bostanları 2006 yılında yapılan kamulaştırmanın ardından 2013’de imara açılmak istendi, o dönemde bazı bostanlar yıkıldı. İBB geçtiğimiz günlerde bu kez Koruma Kurulu kararını gerekçe göstererek, Yedikule Bostanlarında üretim yapan vatandaşlara bostanları temizlemelerini, baraka, sera ve depoları ortadan kaldırmalarını istedi.

Bostancılar ise Belediyenin uygulamasına tepkili. Bostanlarda üretim yapabilmek için sera, baraka, depo alanı gibi kimi yapılara ihtiyaç duyduklarını söyleyen bostancılar bu alanların düzenlenmesi için belediye ile diyalog kuramadıklarını, bu alanların zorla yıkılmak istendiğini söyledi.

Yedikule Bostanındaki üreticiler, Yedikule Bostancılar Derneği ve Tarihi Yedikule Bostanları Koruma Girişimi üyeleri yıkıma karşı çıkarken, İBB ve Fatih Belediyesi’nden bu konuda yapıcı ve şeffaf adımlar atmalarını talep ediyor.

Ekim ayından bu yana İBB ve Avrupa Yakası Zabıta Müdürlüğü, bostancılara “temizleme ve yıkım” yapacaklarını söylüyordu. Avrupa Yakası Zabıta Müdürlüğü de üreticilere bostana girerek yarın yıkım yapacaklarını söyledi.