Belediyelerin Bilboard Kavgası

Antalya'da Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Muratpaşa Belediyesi'nin hizmetlerini anlatan bilboardları AK Partili Büyükşehir Belediyesi, mahkeme kararıyla yerlerinden sökmeye başlayınca iki belediye görevlileri arasında tartışma yaşandı. Zaman zaman arbedeye dönüşen ve 2.5 saat süren tartışmaların ardından polis ekiplerinin araya girmesiyle yıkım sabaha ertelendi.

Antalya'da AK Partili Menderes Türel'in başkanlığını yaptığı Antalya Büyükşehir Belediyesi görevlileri, Cumhuriyet Halk Partili Süleyman Evcilmen'in başkanlığını yaptığı Muratpaşa Belediyesi'nin hizmetlerini anlatan bilboardların mahkeme kararıyla kaldırılması için 23.00 sıralarında Aydın Kanza Parkı'na geldi. Buradaki üzerinde CHP'li Muratpaşa Belediyesi'nin yaptığı iki katlı kapalı pazar ve spor salonunun resimleri bulunan bilboardları indiren Büyükşehir Belediyesi görevlilerine parkta görevli

Muratpaşa Belediyesi güvenlik görevlileri müdahale etti.

Bilboardların yıkıldığı haberini alarak Aydın Kanza Parkı'na gelen Muratpaşa Belediyesi'nde görevli çok sayıda zabıta ve güvenlik görevlileri ile Büyükşehir Belediyesi görevlileri arasında yıkımın durdurulması nedeniyle tartışma çıktı. Yıkıma devam etmekte ısrar eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile Muratpaşa Belediyesi görevlileriyle yaşanan ve arbedeye dönüşen tartışmanın ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bilboardların sökümü Muratpaşa Belediyesi görevlilerin müdahelesi ile durduruldu.

Araya polis ekiplerinin de girmesiyle yıkım işlemi sabaha ertelenince iki belediyenin yetkilileri parktan ayrıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Muratpaşa Belediyesi Temizlik Baş Kontrolü Mustafa Çetin, yıkım işleminin gece saatlerinde yapılmasını eleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin yasa dışı bir yıkım gerçekleştirdiğini iddia eden Çetin, "Büyükşehir Belediyesi ekipleri gecenin bu saatinde yaptığımız hizmetleri anlatan tabelayı sökmeye gelmiş. Bizde kendilerine bu olayın yasa dışı bir durum olduğunu hatırlattık. Çünkü belediyemize herhangi bir mahkeme kararıyla ilgili bir yazı gelmedi. Tamam Mahkeme kararı olabilir. Bu karar belediye bildirilir ve bu sorun yasal bir şekilde çözülür. Yaptığımız hizmetlerin reklamıdır bu tabelalar. Muratpaşa Belediyesi hizmeti yapıyorsa mutlaka reklamını da yapacaktır. Burası Muratpaşa Belediyesi'ne ait bir parktır. Bu tabelaları sökmeye hiç gerek yok. Onlar sökmeye gelmiş biz de engellemeye çalışıyoruz. Çünkü biz de Muratpaşa Belediyesi'nden ekmek yiyoruz. Bu yıkım işleminin gece yarısı olması çok tuhaf . Gündüz aydınlık varken gece bu işlerin yürütülmesi doğru mu?" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadılar
.