Belediyeyi Ancak Tanıdım



Yıllardır Bornova Belediye Başkanlığı için hazırlandığını, kendini Büyükşehir'de bulduğunu belirten Kocaoğlu, geçen 3 aylık süreyi "izleme süresi" olarak niteledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, göreve gelmesinden itibaren geçen 90 günlük sürenin, belediyeyi, yatırımları ve bürokratları tanımakla geçtiğini söyledi. Kocaoğlu, 90 günlük çalışmasını değerlendirdi. Ahmet Piriştina'nın ani ölümünden sonra göreve başlamanın zorluğunu yaşadığını belirten Kocaoğlu, ilk ayların "uyum" ile geçtiğini kaydetti.

Yönetim organizasyonu

Yıllardır Bornova Belediye Başkanlığı için hazırlandığını, çok kısa sürede kendini Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bulduğunu belirten Kocaoğlu, geçen 3 aylık süreyi "izleme süresi" olarak değerlendirdi.

Yönetim organizasyonunda çok iddialı olduğunu belirten Kocaoğlu, kimseyi kimsenin yerine düşünmediğini, eldeki mevcut kadroyla çalışmayı planladığını kaydetti. Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Hiçkimse, onu-bunu değiştireceğim diye başlamaz. İşi aksatmayan herkesle çalışırım. Birileri bir
şeyleri sabote ediyorsa, o zaman onunla çalışmak mümkün değildir ve değişecek demektir. Görevi değişen kimse varsa, iş aksadığı için değiştirilmiştir veya değiştirilecektir. Arabayla giderken önüme taş çıkarsa, o taşı kaldırır ve yoluma devam ederim."

Artık görülüyor

Göreve başladığında "Herkes benim yoğurt yiyişimi görecek" dediğini hatırlatan Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"Herkes benim yoğurt yiyişimi görmeye başladı. Çalışma şeklimi, sistemimi, projelere bakışımı görmeye başladı. Ben plansız programsız, olması mümkün olmaya işleri yapmam. Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra herkes birçok konuda bana el ense çekmeye başlamıştı. Önüme iş veriyor, onu ne yapacağımı görmeye çalışıyorlardı. Artık bunların sayısı azaldı."

Büyük projeler başlıyor

Kocaoğlu, "Aliağa-Menderes demiryolu hattının metro standartlarına çıkarılması, metronun Üçyol'dan Üçkuyular'a kadar uzatılması veya Ege Mahallesi'nin taşınması, yerine modern bir merkez yaratılması projelerinden en az ikisini yılın ilk aylarında başlatmış olacağız. Öte yandan, havagazı fabrikasının restorasyonu, Kemeraltı'nın 24 saat yaşayan canlı bir turistik merkez haline getirilmesi, Agora'nın turizme kazandırılması gibi büyük projeler de var. Bunlar büyük, önemli projeler" dedi.