Belediyeyi Mahkeme de Durduramadı



Samsun Atakum sahilinde bulunan ve daha önce uzun süre ilçe belediyesi tarafından sosyal tesis olarak kullanılan Yalı Kafe, 31 Mart seçimlerinden sonra belediye AKP'den CHP'ye geçince arsa sahibi olan İller Bankası tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe yapılmak üzere verildi.

2020 yılı Ağustos ayında Büyükşehir Belediyesi arazide bulunan tesisleri yıkarak alana Millet Kıraathanesi ve Kitap kafe yapılacağını açıkladı. CHP’li Meclis üyeleri ise imar değişikliği kararını yargıya taşıdı. Mahkeme de, mevcut nazım ve uygulama imar planlarının iptaline karar verdi.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; mahkemenin iptal kararının ardından ihaleyi alan şirketin bölgede çalışmaya başladığı ortaya çıktı. Bölgede inceleme yapan CHP Meclis Üyeleri Atilla Tekcan ve Hasan İpek, mahkeme kararının taraflara gönderildiği vurgulayarak yasa dışı yapılan çalışmanın durdurulmasını istedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Yazılı yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Firma mahkeme kararına rağmen çalışamaya devam etmektedir. İnşaat sahasında yaptığımız inceleme de yalı kafe alanın da ağaçların kesildiği, 3 bin metrekare alanda 1,5 metreye yakın kazı yapıldığı ve halen iş makinaları ve kamyonlar ile çalışmalara devam edildiği tespit ettik.

İş gören yüklenici firma yetkilisi yer teslim tutanağının yapıldığı işe başladıklarını söyledi ama inşaat ruhsatını ibraz edemedi. Mahkeme kararına göre, arazi üzerinde tüm yapılaşma faaliyetlerinin acilen durdurulması gerekmektedir. Mevcut alan şu anda plansız alandır ve yapılan inşaat faaliyeti kaçak hükmündedir.

Yapılan inşaat faaliyetinin yasal dayanağı yoktur. Kimse hukuktan üstün değildir. Söz konusu taşınmazda acilen İmar Kanununun 32. Maddesi gereğince yapı tatil zaptı tutulması gerekmektedir. Mahkeme kararları ivedilikle yerine getirilmelidir.

Mahkeme kararlarının uygulanması için gerekli işlemlerin yapılmaması halinde ilgililer hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.