Belek'i Kurtarmak İçin Son Umut Sezer

Antalya'da çevrecilerin Belek ormanlarında otel ve golf sahası yapımı için ağaç kesiminin durdurulması amacıyla topladığı 30 bin imza ve bölgeye ilişkin rapor, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e gönderildi.

Belek'te golf sahası ve turistik tesis yapımı için ağaçların kesilmesini protesto eden grup, Kışlahan Otel önündeki alanda basın açıklaması yaptı.

Grup adına Cumhurbaşkanı Sezer'e gönderilecek raporu okuyan Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Antalya Şubesi Başkanı Hediye Gündüz, 23 dönümü orman, bin 500 dönümü kum saha, geri kalan kısmı ise iskan ve tarım alanı olan Belek'te 790 bin ağaç bulunduğu, Belek'te yapılan tahsisler sonucu yaklaşık 500 bin ağacın kesileceğini belirtti.

Yörenin kendine özgü beş ayrı koruma statüsünün hiçbirinin bu ormanları korumayı sağlayamadığı ifade edilen raporda, bölgede 'akıl almaz bir orman tahribatının yaşandığı' vurgulandı.

Raporda, "sayın Cumhurbaşkanımız, ilimizde uzun zamandır korunmasında çok büyük sorunlar yaşanan Belek ormanlarının korunabilmesinde sizin son çaremiz olduğunu düşünüyor ve Belek ormanlarının korunması için destek bekliyoruz. Siz doğanın bilgeliğine inanan, doğanın korunması için gerekli tüm hukuk kurallarını işleten ve ülkemizin hukuk devleti olarak yaşaması için azami özeni gösteren örnek bir cumhurbaşkanısınız. Sayın Cumhurbaşkanımız, Belek'in size çok ihtiyacı var" denildi.

Çevreciler daha sonra Atatürk caddesindeki postaneye giderek, Belek ormanlarının korunması için başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan 30 bin imza ve hazırlanan raporu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e gönderdi.