“Bellek Defteri: Hasanpaşa-Gazhane”



Farklı disiplinlerden 22 sanatçının oluşturduğu “Bellek Defteri: Hasanpaşa-Gazhane”nin sayfaları, 10–11 Ekim günleri İstanbul’da aralanacak. Sanatçıların kendi Hasanpaşa-Gazhanesini anlattığı dev defter Kadıköy’de 8. Hasanpaşa Gazhanesi Şenliğinde izleyenleri ile buluşuyor.

Sanatçıları proje bazında bir araya getiren 216’nın bu seferki durağı “Bellek Defteri: Hasanpaşa-Gazhane”… 

Hasanpaşa ve Gazhane; 216’nın defterlerinin ikincisi olup bir endüstri mirasının korunmasını sağlamış olan kolektif bilincin, yine bir kolektif çalışma ile kayıtlanmasını vurguluyor, Gazhane Çevre Gönüllüleri ve halkının bu endüstri mirasını sahiplenişinin altını çizmeyi hedefliyor.

Boyanmış olan bu sayfaların, defter haline getirilmesiyle; bu belleğin daha büyük kitlelere ulaşacağına, örnek teşkil edeceğine ve düşünsel temelleri atılan Kültür Sanat Merkezinin arşivine de bir değer katacağına inanıyor. Farklı disiplinlerden 22 sanatçının katılarak oluşturduğu defteri 10–11 Ekim günleri 11.00–20.00 saatleri arasında 8.Hasanpaşa Gazhanesi Şenliği’ne paralel olarak izleyebilirsiniz.

Ayrıca çağdaş dans ve müzik alanında deneysel performanslar gerçekleştiren Karosri  Kasap,  11 Ekim Pazar günü saat 14.30’da Bellek Defteri: Hasanpaşa-Gazhane sergi mekanında bir performans gerçekleştireceklerdir.

Katılan sanatçılar:
Ali Yılmaz Ayça Telgeren Başak Bugay Beyza Boynudelik Elif Çimen Emel Akın Erdal Kara Erkmen Senan Işıl Gönen Eke José Reina Justin Eccles Nur Gürel Nurhan Kiremitçi Sayat Uşaklıgil Seçil Erel Selçuk Fergökçe Serdal Kesgin Seren Ceren Asyalı Sevgi Yanar Seydi Murat Koç Stéphanie Parent Yasemin Erdin Zeynep Akgün Zeynep Cin Yeşildağ
& Karosri Kasap