"Bellek Defteri: Moda"



Farklı disiplinlerden 16 sanatçının oluşturduğu “Bellek Defteri: Moda”nın sayfaları, 9 Ekim Cuma günü İstanbul’da aralanacak. Sanatçıların kendi Moda’sını anlattığı dev defter Kadıköy’deki Galeri The Art Studio’da sergilenecek.

Sistem içinde birbirine temas etmeyen, yalıtılmış yaşamları yaklaştırabilmek için sanatın gücüne inanan ve bu farkındalıkla biraraya gelen farklı disiplinlerdeki 11 sanatçı, düşünce ve üretim alanlarını “216” adıyla tanımlıyor. İstanbul’un Anadolu yakasının telefon kodunu, bu yakada üretmenin ve düşünmenin kodu olarak seçen 216’lı sanatçılar, sanatın müzelerde, sergi mekânlarında, atölyelerde yer aldığı kadar gündelik hayata da karışması gerektiğini düşünüyor.

Kadıköylü bir grup sanatçı tarafından kurulan ve katılımcı bir yapıya sahip olan 216 Düşünce ve Üretim Alanı’nda birbirlerinden bağımsız çalışan sanatçılar, çeşitli projeler için bir araya gelerek birlikte üretim yapıyorlar. Sanatçıları bu defa 216’da buluşturansa “Bellek Defteri: Moda”projesi. “Bellek Defteri: Moda” farklı disiplinlerden 16 sanatçının oluşturduğu dev bir defter… Her sanatçının Moda semtini kendi anlam yığınıyla yeniden tanımlamasıyla ürettiği sayfalardan oluşan defter, izleyicinin yapıtlarla temas kurarak okuyabileceği bir düzlemde sergilenecek. Serginin kapıları sanatseverler için 9 Ekim’de aralanacak. Kadıköy’deki Galeri The Art Studio’da düzenlenecek olan sergi, 24 Ekim’de son bulacak.

Bellek Defteri: Moda projesi, Anadolu yakasında alternatif bir kültürel etkinlik oluşturmayı hedefleyen II. Burunda Sanat Festivali’nin ana etkinliği “Moda’nın Yüzü” Fotoğraf Sergisi ile paralel olarak gerçekleştirilecek. Fotoğraf çekimlerinin Moda sokaklarında gerçekleştirildiği ve Moda’daki esnaf dükkânlarının geçici galerilere dönüştürüldüğü sergi de 9–24 Ekim tarihleri arasında açık olacak.

Proje tasarımını Yasemin Erdin'in yaptığı sergiye katılan sanatçılar şöyle:
 
Ali Yılmaz
Ayça Telgeren
Başak Bugay
Beyza Boynudelik
Elif Çimen
Işıl Gönen Eke
Nur Gürel
Sayat Uşaklıgil
Seçil Erel
Sevgi Yanar
Stéphanie Parent & José Reina
Yasemin Erdin
Zeynep Akgün
Zeynep Cin Yeşildağ
Zuhal Aktan