Berlin Işıklar Altında




City Stiftung Berlin ve DIFA tarafından düzenlenen Işık Festivali (Festival of Lights) Almanya’nın başkenti Berlin'i, 10 gün boyunca büyüleyici bir görüntüye büründürüyor.

17-29 Ekim tarihleri arasında Berlin’in en bilinen mekanları, caddeler, meydanlar, kuleler, tarihi ve modern yapılar yeni bir ışık anlayışı ve tekniğiyle aydınlatılıyor.


6 aydan uzun bir zamandır, ışık sanatçısı Joe Weidner ve ışık, ses ve lazer teknisyeninden oluşan 20 kişilik ekibi bu dev şovun organizasyonu için çalışıyor.

Festivalin açılışı Berlin Televizyon Binası'nın aydınlatılmasıyla yapıldı. Siyaset, spor ve kültürü temsilen televizyon istasyonunu ışıkla süsleyen katılımcılar, kulede gerçekleşen kısa bir konuşmanın ardından festivalin resmen başladığını ilan etti. Konuşmanın peşisıra, ardarda yanan binalar şehri bambaşka bir görüntüye kavuşturdu.

Festivalde 20 Ekim gecesi çok renkli bir organizasyon düzenleniyor. Hotel Palace ve Park Inn otelleri, evlenmek isteyen ancak düğün yapacak fırsatı ya da olanağı olmayan çiftleri organizasyon kapsamında evlendirmek üzere bir araya getiriyor. Limuzinle evlerinden alınacak çiftler, kırmızı halıların üzerinde yürüyerek ışıklandırılmış binaya getirilecekler. Geceyarısı düzenlenecek bir törenle dünyaevine girecek yeni evliler, Berlin’in en ünlü mekanlarından olan bu binalarda imza attıktan sonra, en mutlu günlerini ışıklar altındaki Berlin’de şampanya içerek kutlayacak.




Daha ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.