'Beş Bin Dolar Veren Çatı İzlemek İstemez'

Magic Life Genel Müdürü Başak Erel, Belek'teki betonlaşma ve çevre tahribatının uzun dönemde turizmi ciddi etkileyeceğini belirterek, "Turist doğada dinlenmek için tatile geliyor. Adam 5 bin dolar verip yan tesisin çatısını izlemek istemez" dedi.

Bölgedeki imar planlarının nasıl onaylandığını anlayamadığını, uzun vadede Türk turizminin ciddi zarara uğrayacağını vurgulayan Erel şöyle konuştu:

'Fiyatlar yüzde 10 artacak'
"Bizim Magic Life Water World tesisimizin arazisine 3 otel daha yapılabilecek büyüklükte. Biz doğayla barışık tesis yapıyoruz. 2 senedir Magic Life'ın Türkiye'de tesis açmamasının nedeni böyle büyük bir alan olmaması. 15'in üstünde tesisle görüştük, 2008'de yeni bir tesis açmak istiyoruz." Magic Life'ın Türkiye'deki enflasyonu da göz önüne alarak fiyatlarını yüzde 10'a yakın artıracağını kaydeden Erel, Avrupa pazarında yüzde 12'ye varan bir fiyat artışı gerçekleştireceklerini, çocukları da ücretli kapsamına alacaklarını söyledi. Magic Life CEO'su Andreas Karsten'in Türkiye'yi ucuz satmamaları konusunda devamlı uyardığını kaydeden Erel, "Biz de sürekli markamıza ve kalitemizi yükseltmeye yatırım yapıyoruz" dedi.

2008'in 2007'den iyi geçeceği yönünde sinyaller aldıklarını kaydeden Erel, ilk kez Avrupalıların bu yıl erkenden harekete geçtiklerini söyledi.
Tekrar eden müşteri oranlarının yüzde 50 ile çok yüksek olduğunu belirten Erel, kulüp tatili konseptinin dünyada en iyi uygulayıcılarından olduklarını anlattı. Erel, 2007'nin 2006'dan daha iyi geçtiğini de sözlerine ekledi.