Beşiktaş Stadında Sona Doğru

Foto: DHA

DHA'nın haberine göre, çalışmaların 24 saat aralıksız sürdüğü ve Türkiye’nin ilk akıllı stadı olması özelliğini taşıyacak 41 bin 903 kişi kapasiteli stadyumunun bu yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Dolmabahçe'de 1939 yılında temeli atılan, 1947'de hizmete açılan, önce Mithatpaşa, sonra Dolmabahçe ve son olarak da İnönü Stadı ismini alan stadyumun yıkılarak yerine yapımına başlanan Vodafone Arena'nın kaba inşaatı bitme aşamasına geldi.

Tribünlerde koltukların yerleştirileceği bölümlerin yarısı tamamlanırken, orta bölümde ise hummalı bir çalışma devam ediyor. Şantiyesinde 24 saat aralıksız çalışmanın devam ettiği 41 bin 903 kişi kapasiteli ve iki katlı olarak planlanan yeni stadyumun birinci katı yüzde 26 eğimli, ikinci katının ise yüzde 36 eğimli olacağı belirtildi.

Bittiğinde Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu olması planlanan tesiste adeta yok yok.

Beşiktaş'ın yeni stadyumu dünyadaki yeni stadyumlarda hayata geçirilen zengin içerikli dijital ekran çözümleri ile geniş bant mobil ve wi-fi ağıyla donatılacak. Stadyumun farklı noktalarına yerleştirilecek interaktif ekranlar ile taraftar röportajları, istatistikler, promasyonla ve o an oynanan diğer müsabaka sonuçları yayınlanacak.

Stadyum ayrıca halkın eğlence ve zaman geçirme ihtiyacını karşılar nitelikte dizayn edilecek. Vodafone Arena, eğlence merkezi, konser arenası, yaşam alanı ve moda merkezi olarak da hizmet verecek.

Yeni stadın özellikleri

- Tamamı kapalı tribünler

- C90 görüş açısı (maçı stadyumda izleyen bir kişinin, tam arkasındaki kişiyi görüş açısını kapatmadan yüksekten izleme imkanı sağlayan sistem)

- Açılır kapanır koltuklar

- Alttan ısınma

- İki kat tribün yapısı

- 600 araç kapasiteli kapalı ve açık otopark

- Loca-Vip tribün

- Koltuk kapasitesi: 41.903

-  Loca sayısı: 147

-  Loca koltuk toplam sayısı: 1903

- VIP koltuk sayısı: 2100

- Engelli koltuk kapasitesi: 81 engelli koltuğu ve 81 refakatçi (toplamda 162 koltuk)

- Saha çizgisi ile tribün arasındaki uzaklık: Kale çizgisi tribün arası 795 cm, taç çizgisi tribün arası 615 cm