Beton Mikserlerinden Yollara Beton Tepeciği



Esenyurt'ta hazır beton dolum tesislerinden çıkan beton mikserleri fazla dolum sebebiyle yollara beton dökerek tehlike saçıyor. Akçaburgaz Mahallesi'nde bulunan bir hazır beton dolum tesisinden çıkan beton mikserleri kapasitelerinin üzerinde beton alması sebebiyle, yüklenen beton seyir halindeyken yollara dökülüyor.

Milliyet’te yer alan DHA kaynaklı habere göre; özellikle yokuş ve dik yollarda dökülen betonlar, bir yandan kirliliğe sebep olurken bir yanda ise yolu kullanan sürücüler için tehlike oluşturuyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu

“Önüne geleni operatör yapmamak gerekiyor”
Yollara beton dökülmesiyle ilgili konuşan bir beton mikseri sürücüsü, "Kapasitesi 7,5- 8 metreküp olan bazı araçlar 9-10 metreküp alıyorlar. Bu konuda operatörleri eğitmek gerekiyor. Bunlar eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Önüne geleni operatör yapmamak gerekiyor.” dedi.

Betonların kurumasıyla yolda oluşan tepeciklerden şikayet eden bir sürücü ise, “Dikkat etmiyorlar. Rastgele geçiyorlar. Araçlara zarar veriyor. Yollarda öbek öbek beton oluyor. Lastiklerimizi, balatalarımızı, arabalarımızı sürekli tamire götürmek zorunda kalıyoruz.” şeklinde konuştu.