Betonarme Yapılar için “İki İnovatif Sistem”



Temel hedefi “inovatif yapı teknolojilerini” Türkiye’ye kazandırmak olan ARGEMANN, 40 yıllık mühendislik bilgi birikiminin sonucu olarak ortaya çıkan ve dünyada çığır açan yapı teknolojileri BAMTEC ve BEEPLATE sistemlerini Türkiye’yle buluşturmak üzere yola çıkmış. BAMTEC ve BEEPLATE inovasyonlarının her ikisi de, BAM AG (İsviçre) şirketler grubunun pazardaki uzun yıllara dayanan aktivitelerinin başarılı sonuçlarından...

BAMTEC güçlendirme teknolojisi

Rulo haline getirilmiş güçlendirme demir donatı elemanlarının “planlama”, “üretim” ve “montajı” için yüksek verime sahip bir sistem olan BAMTEC güçlendirme teknolojisi, güçlendirme planında ve üretiminde elektronik verilerin kesintisiz kullanımını sağlıyor, maksimum malzeme verimliliği ve her iş adımında kaynak optimizasyonunun gerçekleşmesi sonucu başarılı ekonomik sonuçlar ortaya çıkıyor.

Geleneksel beton çeliği takviyesi veya ön germe için alternatif oluşturan BAMTEC güçlendirme teknolojisi, dünya çapında yaygın ve betonarme döşeme ile betonarme zemin plakların güçlendirilmesi için ekonomik yöntem olarak tanımlanıyor.

Geleneksel güçlendirmeye karşı temel avantajı ise yüzde 40’a varan beton demiri tasarrufu ve yüzde 80-90 arası montaj süresi kısalığı…



BEEPLATE boş gövdeli döşeme

BEEPLATE boş gövdeli döşeme ise, herhangi yataklamalı ve geniş açıklıklı betonarme düz döşemeler için verimli bir çözüm. BEEPLATE, 34 cm - 66 cm arası döşeme kalınlıkları aracılığıyla, 10 m - 17 m arası geniş açıklıklar gerçekleştirilebiliyor. Yüzer olmayan, plastik içi boş gövdelerin kullanımı ürünün montajını ayrıca oldukça basitleştiriyor.

Boş gövdeler aralık tutucu olarak, mesafe tutucu klipslerin yardımıyla üst ve alt güçlendirme katmanının arasına monte ediliyor. Boş gövdelerin petek formu düzeni yüzde 35’e varan beton tasarrufunu, dolayısıyla ağırlığın azaltılmasını garantiliyor.

BAMTEC güçlendirme teknolojisi ve BEEPLATE boş gövdeli döşeme inovasyonları, yapı müteahhitlerinin ve mühendislik bürolarının rekabet edebilir teklifler ve çözüm önerileri sunmalarını sağlıyor.

Yapı sahipleri için avantajları:





Mimarlar için avantajları:

Mühendisler için avantajları:

Yapı müteahhitleri için avantajları: