'Betonik Fikirler Proje Yarışması'



Çimento sektörünün önde gelen firmalarından Akçansa, betonun ve çimentonun alternatif kullanım alanlarına yönelik genç beyinleri harekete geçirmek amacıyla ‘Betonik Fikirler Proje Yarışması’nı düzenliyor.

“Onların hayali dünyayı şekillendirdi, peki ya sizinki..." sloganıyla bu yıl ilki gerçekleştirilen yarışmaya başvurular 1 Aralık tarihinde başlıyor. Akçansa yarışmayla, gençleri beton ve çimentoyu kullanarak yaratıcılıklarını gün yüzüne çıkarmaya, çevre ve toplum bilinci içerisinde fikirler üretmeye davet ediyor.

Türk çimento sektörünün önde gelen firmalarından Akçansa, üniversite öğrencilerinin iş yaşamına uyumunun kolaylaştırılması, yaratıcılıklarını ortaya çıkarmaları ve eğitimini aldıkları alana değer katmaları amacıyla “Betonik Fikirler” adını taşıyan bir proje yarışması düzenliyor.

Öğrencileri, beton kullanımı için alternatif alanlar bulmaya ve bu alanlar için uygulanabilir projeler oluşturmaya yönelten yarışma için başvurular, 1 Aralık 2009  – 1 Ocak 2010 tarihleri arasında yapılabilecek.

İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık bölümü, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine açık olan yarışmada son proje teslim tarihi ise 1 Şubat 2010.

Yarışma neticesinde birinci olan gruba 4.000 TL, 2. gruba 2.000 TL ve 3. gruba ise 1.000 TL’lik Teknosa hediye çeki verilecek. Birinci olan ekip Akçansa’da staj yapma hakkı da elde edecek. Ayrıca Akçansa, Betonik Fikirler Proje Yarışması’na katılan her bir genç için TEMA'ya bir fidan bağışlayarak, daha yeşil bir dünya için gerçekleştirdiği projelere gençleri de ortak edecek. 

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri, 16 Şubat’ta Sabancı Center’da düzenlenecek bir ödül töreni ile verilecek.