Betoya Prefabrik’i Satın Alan Kavuklar, Konut İşine Giriyor

İtalyan Set Italcementi Group'un Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde kurduğu ancak, bir yıl önce kapatılan Betoya Prefabrik Fabrikası'nın yeniden hayata geçeceği bildirildi.

Kavuklar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, Ege'nin en büyük kapasiteli prefabrik tesisi olan Betoya'yı, Depaş Prefabrik A.Ş. ile oluşturdukları ortaklıkla satın aldıklarını ve konut alanında da yatırım yapmaya hazırlandıklarını söyledi.

Tesisin Türkiye'nin en büyük kuruluşları arasında yer almasına rağmen İtalyan grubun prefabrik sektöründen çekilme kararı üzerine geçen yıl kapatıldığını kaydeden Kavuk, şu bilgileri verdi: “Türkiye'de yatırımlar açısından olumlu bir hava yakalandı. AB'den tarih alınması sonrası İzmir ve çevresindeki yatırımlarda da hareketlilik var. Henüz deneme üretiminde olmamıza rağmen 20'ye yakın firmayla iletişime geçtik, 4 fabrikanın yapımını aldık. Mart'ta inşaat mevsiminin başlamasıyla günlük 200 metreküplük kapasiteye ulaşacağız. Tesiste 300 kişi istihdam edeceğiz. İlk yıl 10 milyon dolarlık ciro hedefliyoruz.” Tesisin kapasitesini arttırmak amacıyla 4 milyon Euro'luk yatırım yaptıklarını kaydeden Kavuk, fabrika kapanmadan önce 5 milyon Euro'luk makina yatırımı yapılması nedeniyle rakiplere karşı teknoloji üstünlükleri bulunduğunu kaydetti. Kavuk, tesiste hazır projelerin yanında parke, bordür ve menfez üretimine de geçileceğini dile getirdi.

DEPAŞ ile yaptıkları ortak yatırımın yanında grup olarak konut alanında da yatırım yapmaya hazırlandıklarını ifade eden Kavuk, “Akaryakıt ve otomotiv ağırlıklı olan grubun faaliyet alanını 2005 yılında yapacağımız yatırımlarla genişleteceğiz. Bornova'da 40 konutluk projeyle konut projelerine başlıyoruz. İnşaattan sonra tarımsal endüstriye de gireceğiz. Yatırım araştırmalarımız sürüyor. Yeni yatırımlarla iç piyasanın yanında ihracat piyasalarına da yöneleceğiz.” diye konuştu.