Beymetal'den 5 Milyon Dolarlık Yeni Fabrika



İzmir'de 1997 yılında alüminyum profil ticareti ile iş yaşamına adım atan Naci ve Mustafa Gül Kardeşler, kriz dönemlerinde yaptıkları yatırımlarla dikkat çekiyor. 2001'de Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde elektrostatik toz boyama tesisi kuran Gül Kardeşler, temelini Şubat ayında attıkları alüminyum profil tesisini de Temmuz ayında faaliyete geçirecekler. Yeni fabrika için 5 milyon dolarlık yatırım yapacak olan Gül Kardeşler, 50 olan çalışan sayılarını da 100'e çıkaracak. Geçen yıl İZKA'dan da 500 bin TL'lik projelerine hibe destek alan Gül Kardeşler, fabrikalarına kurdukları sistem ile üretimlerini daha çevreci hale getirdiler.

"En iyi yatırım krizde yapılır" düşüncesi ile bütün tesislerini kriz dönemlerinde hayata geçirdiklerini dile getiren Beymetal Ortaklarından Naci Gül, kardeşi Mustafa Gül ile 1997 yılında adım attıkları alüminyum sektöründe kriz dönemlerinde öz kaynakları ile büyümelerini sürdürdüklerini söyledi. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki tesislerinin hemen yanında 5 milyon dolarlık yatırımla kurdukları fabrikada alüminyum profil üretimi yapacaklarını belirten Gül, "Yıllık 10 bin ton alüminyum profil üretecek tesisimiz Temmuz ayında üretime başlayacak. Bu tesis ile otomotivden beyaz eşyaya, mobilyadan makineye kadar hemen tüm sektörler için, kendi tasarımlarımız olan profilleri satacağız. 50 kişiye daha iş imkanı sağlayacağız. Daha önce İstanbul'dan bu ihtiyaçlarını karşılayan firmalar artık İzmir'de daha uygun koşullarda bu ürünlere sahip olabilecek. İnşaat sektöründe alüminyum her geçen gün daha da tercih ediliyor. Böyle bir dönemde İzmir'de entegre bir profil üretim tesisinin kurulması Ege sanayisine ve inşaat sektörüne de önemli katkı sağlayacak" dedi.

Marka yarattı

Gül, alüminyum sektöründe müşteri talepleri doğrultusunda kendilerine yön verdiklerini ve 2001'de kriz dönemi olmasına rağmen farklı renk profil taleplerini dikkate alarak 5 milyon dolarlık yatırımla Eloktrostatik toz boya tesisini kurduklarını kaydetti. 2003'te Türkiyede ilk defa vakumlu ahşap efect tesisini açtıklarını vurgulayan Gül, "2006'da Türkiye'de ilk nano teknoloji ile renklendirme yapan eloksal tesisimiz faaliyete geçti. Bu tesislerde renklendirilen profilleri Alfore markası ile pazara sunduk. Alüminyum sektöründe Avrupa'nın önde gelen firmalarından Alumil ile partner olduk. Bu sayede kapı, pencere ve cephe sistemlerinde önemli bir birikim edindik. Ayrıca bu sistemlerde kullanılan aksesuvarı da temin ediyoruz. İtalya ve Almanya'da bu alanda önde gelen firmalarla çalışıyoruz. Türkiye'de de üretici firmalarla birlikte ürün geliştiriyoruz" diye konuştu.

İhracata da başlayacak

Yeni tesisle birlikte Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ihracat yapmaya başlayacaklarını açıklayan Naci Gül, cirolarını da yüzde 100 oranında artıracaklarını ifade etti. Bugüne kadar Anayasa Mahkemesi Binası, Yaşar Üniversitesi, Rixos otelleri, İdea Yeni Kale Evleri projelerinde profillerinin kullanıldığını anlatan Gül, ürünlerinin sağlıklı olduğunu ısı ve ses yalıtımında da çok etkili olduğunu kaydetti.

Çevreci yatırıma İZKA'dan destek

İzmir Kalkınma Ajansı'nın KOBİ Mali Destek Programı kapsamında, hazırladıkları proje ile hibe destek aldıklarını belirten Naci Gül, 500 bin TL'lik projelerini bu sayede hayata geçirdiklerini açıkladı. Gül, bu proje ile üretimlerini daha çevreci hale getirdiklerini, Avrupa'da yasaklanan kromaltı kimyasalını bu sayede üretimde kullanmamaya başladıklarını anlattı. Gül, özel bir arıtma tekniği ile artık çevreye zarar vermeden üretimlerini sürdürdüklerini sözlerine ekledi.