Beyonce'a Koltuk Sattı



Aydın'ın Nazilli ilçesinden Filipinler'e giderek mobilya fabrikası kuran ve buradaki üretimini ABD'ye pazarlayan girişimci, maliyet yüksek gelince memleketine transfer ettiği fabrikadan yeni dünyaya el yapımı mobilya ihraç ediyor. Nazilli'den Houston'a mobilya satan girişimci Mustafa Köseoğlu'nun müşterileri arasında Grammy ödüllü R&B solisti ve dünyaca ünlü şarkıcı Beyonce de bulunuyor.

Mustafa Köseoğlu, İTÜ'den mezun olduktan sonra yabancı dil öğrenmek için Nazilli'den ABD'nin Houston kentine gittiğini, burada çeşitli iş yerlerinde çalışmasının ardından mobilya fabrikası kurmaya karar verdiğini belirtti. Filipinler'e geçerek, burada bir fabrika kurduğunu bildiren Köseoğlu, üretimini, Houston'da "Nazilli LLC" mağazası aracılığıyla pazarladığını kaydetti.

Mustafa Köseoğlu, Filipinler'deki malı ABD'ye göndermenin bir süre sonra maliyet yönünden ağır gelmeye başladığını ifade ederek, "Bunun üzerine memleketim Nazilli'de fabrika açıp, ABD'ye gönderme kararı aldım. Filipinli mobilya tasarımcısı Ariel Liwag'ı da yanıma alarak, Nazilli'ye geldim. Nazilli - Denizli Devlet Karayolu üzerinde Güzelköy bölgesi içerisinde bir yer kiralayarak, 'Nazilli Mobilya Ltd. Şti.' adıyla kurduğum el yapımı mobilya fabrikasında, 10 kişi ile çalışmalara başladım. Hedefim personel sayısını 60'a çıkarmaktır. Mobilyaların tasarımı, Ariel Liwag tarafından bilgisayar ortamında yapılıyor" dedi.

Köseoğlu, memleketini tercih etmesinin en büyük nedenlerinden birisinin, burada istihdam sağlamak olduğunu ifade ederek, "En önemlisi Nazilli'ye olan sevdamdır. Nazilli'nin ismini bütün dünyaya duyurmak ve tanıtmak istiyorum. Hedefim, el yapımı mobilya üretiminde memleketimi dünya markası yapmaktır" dedi. Mobilya takımlarının el yapımı olması nedeniyle yapımının zaman aldığını bildiren Köseoğlu, müşterileri arasında bulunan ABD'li pop yıldızı Beyonce için özel oturma grubu ürettiğini de bildirdi.

Kaymakam ve Belediye Başkanı'ndan destek

Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız da "ABD'de bir mobilya mağazası açarak, ünlülerin ve üst tabaka insanların mobilya ihtiyaçlarını karşılayan genç girişimci Mustafa Köseoğlu'nu yürekten kutluyorum. Nazilli'ye istihdam ve ilçenin isminin dünyada duyulmasını sağlıyor. Kendisine her türlü desteğe hazırız" dedi.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise seçim beyannamesinde de yer aldığı gibi Nazilli'de açılan her yeni iş yerine destek olacağını ifade ederek, "İlçenin tanıtımını yapan tüm bu tür iş yerlerimize hepimiz yardımcı olacağız. Nazilli'de yetişip ABD'ye gidip, o mobilya devlerinin arasından sıyrılıp, kendisini kanıtlayıp kabul ettiren ve dünyaca ünlü Amerikalı şarkıcı Beyonce'a el yapımı oturma grubu üreten ve teslim eden Köseoğlu'nu ve tüm çalışanlarını yürekten kutluyorum" diye konuştu.