bi_özet gayrimenkul Gazetesinin 5. Sayısı Çıktı



Uzmanlardan sektör değerlendirmeleri ve görüşlerle beslenen içeriği ile okuyucusuna güvenilir bilgi sunmayı hedefleyen bi_özet gayrimenkul’ün beşinci sayısında, Yayın Yönetmeni Banu Binat gazetenin geride bıraktığı 15 ayın değerlendirmesini yapıyor.

Ersun Bayraktaroğlu, taşınmazlarda yeniden değerleme, Makbule Yönel Maya ise İmar Barışı konusunu irdeliyor. Engin Başaran ekonomik konutları, Umut Saçan ise konut projelerinin “satış ofisleri”ni değerlendiriyor. Ayşe Hasol “tasarım odaklı düşünme” kavramını inceliyor. Prof. Dr. Erdem Kaşıkçıoğlu havuzlardan kaynaklanabilecek sağlık sorunlarına ve alınabilecek önlemlere değiniyor. Beşinci sayıdan itibaren iş yerlerinde ve yaşam alanlarında sağlık ve güvenlik konularında bilgilerini bi_özet gayrimenkul gazetesi okurlarıyla paylaşacak olan Ece Aytaç Özcan ise ilk yazısında yaşam alanlarında güvenlik konusunu ele alıyor.



Beşinci sayıda Binat İletişim&Danışmanlık’ın Yapı Fuarı-Turkeybuild işbirliği ile 41. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul kapsamında düzenlendiği “Gayrimenkulde Gündem: Sektöre Yön Veren Yenilikler” başlıklı panele geniş yer veriliyor. Ersun Bayraktaroğlu moderatörlüğünde, Aydan Bozkurt, Ayla Heyfegil, Hakan Malak, Kerim Alain Bertrand, Muhammed Maraşlı ve Emir Serdar Gülpınar’ın katılımı ile gerçekleşen panelin özeti aktarılıyor. Sektörün gündeminde yer alan İmar Barışı düzenlemeleri, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik gibi haberler de ayrıntılı bir biçimde ele alınıyor.

Her sayısında bir emlak soruşturmasına yer veren bi_özet gayrimenkul, bu sayısında İzmir tramvayının izini sürüyor ve Konak tramvay hattı üzerinde konumlanan sekiz emlak ofisinin yanı sıra TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nden de görüş alarak tramvay projesinin İzmir konut piyasasına etkisini araştırıyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Beşinci sayıda iki özel bölüm bulunuyor: BTM katkılarıyla hazırlanan “Su Yalıtım Çözümleri” bölümünde Bitkilendirilmiş Yeşil Çatı uygulamaları konu ediliyor. Liftinstutuut işbirliğindeki “Asansör ve Yürüyen Merdivenler” bölümünde ise inşaat aşamasında ve sonrasında yapılan yanlışlara dikkat çekiliyor. Özel bölümlerin yanı sıra bu sayıda da yenilikçi ürünler özel bir künye ile okura tanıtılıyor.

bi_özet gayrimenkul gazetesinin beşinci sayısında bir de söyleşi yer alıyor. Bernard van Leer Vakfı’ndan Neslihan Öztürk ve Yiğit Aksakoğlu, İstanbul’un 0-3 yaş arası çocuklar ve ailelerine uygun bir kent haline gelmesine öncülük eden İstanbul95 programının amacını, çalışmalarını ve işbirliklerini anlatıyor.

bi_özet gayrimenkul gazetesini App Store veya Google Play üzerinden Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi uygulamasını indirerek okuyabilir; eski sayıların pdf’lerine ve tüm içeriğine www.biozetgayrimenkul.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Gazetenin basılı versiyonunu ise Binat İletişim&Danışmanlık’a ulaşarak edinebilirsiniz.