Biçimden Biçime Picasso ve Ustalar



Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki Picasso İstanbul’da sergisi kapsamında düzenlenen, Pablo Picasso ve sanatı üzerinde uzman konukların konuşmacı olduğu konferanslar devam ediyor.

1 Mart Çarşamba günü Dr. Deepak Ananth’ın ‘Biçimden Biçime Picasso’, 3 Mart Cuma günü ise Dr. Manuela Mena’nın ‘Picasso ve Eski Ustalar’ başlıklı sunumları, müze biletiyle ücretsiz olarak izlenebilecek. Konferansların başlama saati 19.00.

Sanat tarihçisi, eleştirmen, ve serbest küratör Dr. Deepak Ananth, çok yönlülük açısından benzersiz bir sanatçı olan Picasso hakkında araştırma yapanların düşünce tarzlarını inceleyecek.

Madrid’deki Prado Ulusal Müzesi’nde 18. yüzyıl resmi ve Goya küratörü Dr. Manuela Mena ise Picasso’nun ilk gençlik döneminden itibaren etkilendiği ustaları, onların fikir ve kompozisyonlarını ne şekilde kullandığını, müze, kitap ve röprodüksiyonlardan faydalanarak anlatacak.

Konferanslar gelecek hafta Dr. Gertje R. Utley’nin Picasso ve Siyasal bağlanma: Pablo Picasso’nun Yaşamında ve Sanatında Siyaset ve New York Üniversitesi ve Guggenheim Müzesi’nden Prof. Robert Rosenblum’un 21. Yüzyılda Picasso başlıklı sunumlarıyla devam edecek. Dünyanın sayılı Picasso uzmanlarının konuk edildiği konferans dizisinde, Picasso’nun sanat yaşamında etkili olan birçok konu ele alınıyor.

Deepak Ananth
Sanat tarihçisi, eleştirmen, ve serbest küratör Deepak Ananth, çalışmalarını Paris’te sürdürüyor. Londra’daki Courtauld Sanat Enstitüsü’nden mezun olan Ananth, halen Normandiya’daki Caen, Ecole des Beaux Arts’da modern ve güncel sanat tarihi dersleri veriyor. Matisse, Bonnard, Vuillard ve Oryantalist ressamlarla ilgili yazıları olan Ananth’ın başta Picasso olmak üzere birçok modern sanatçı üzerine de çalışmaları bulunuyor.

Manuela Mena
Manuela Mena, Madrid’deki Prado Ulusal Müzesi’nde 18. yüzyıl Resmi ve Goya küratörüdür. Sanat tarihi doktorasını 1976 yılında verdikten sonra Floransa ve Boston’da çalışma bursları kazanan Mena, bir dönem Universidad Autónoma de Madrid’de öğretim görevlisi olarak çalıştı. Prado ve diğer birçok uluslararası müzede İspanyol resmi üzerine çok sayıda sergi düzenlemiş olan Mena’nın İspanyol ve İtalyan resmi, özellikle Goya ve Velázquez üzerine yayımlanmış birçok kitap ve makalesi bulunuyor.