Biga'ya Otogar



Çanakkale Biga Belediye Başkanlığı, yap-işlet-devret modeli ile yeni otobüs terminali ve minibüs aktarma kompleksi inşatının yapımı ve 15 yıl süreyle işletilmesi işlerini ihaleye çıkardı.

Otogar Biga ilçesi, Hamdibey Mahallesi Karaçayır mevki 1 parselde bulunan ve mülkiyeti Biga Belediyesine ait 21 bin 22 metrekarelik terminal alanı niteliğindeki arsaya yaptırılacak.

Yeni otobüs terminali ve minibüs aktarma kompleksi inşaatı genel olarak, yap-işlet-devret modeli ile gerekli tüm uygulama projeleri hazırlatılarak, belediye ile diğer kurumların tasdikinden sonra inşaat ruhsatı alınması, inşaatın proje ve şartnamelere uygun olarak bitirilmesi, işletmeye açılması ve tüm masrafların yüklenici firma tarafından karşılanması kaydıyla, yapımı ve maksimum 15 yıl süreyle işletilmesi (intifa) hakkının kiraya verilmesi ve işletme süresi sonunda tesislerin idareye şartsız, borçsuz ve bedelsiz devir edilmesi işlerini kapsayacak.

İhale, 8 Mart 2011 tarihinde saat 11.00'de kapalı teklif arttırma usulü ile Biga Belediye Başkanlığında gerçekleştirilecek. Otogar ihalesine katılmak isteyenler şartnameyi mesai saatleri içinde Biga Belediyesi Fen işleri Müdürlüğünden bedeli karşılığı satın alabilecekler.

Tahmini inşaat maliyet bedeli 4 milyon lira, yıllık kira bedeli 200 bin lira olarak belirlenen ihalede katılımcılardan 126 bin lira tutarında geçici teminat bedeli alınacak.

Bu arada kesin teminat işin tahmini inşaat maliyet bedeli ile ihale sonucu oluşacak ortalama yıllık kira bedelinin yüzde 6'sı oranında olacak.