Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasında, eski MHP'li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, imar müdürlüğü çalışanı Sevinç Ayşe Argun ile fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç'a verilen 21'er yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu. Ancak müteahhitler Faruk Pilge ve Mustafa İpek'e verilen 8'er yıl hapis cezası ile belediye çalışanları Hülya İnan ve Mustafa Nalbant hakkındaki beraat kararlarını bozdu.
Dosya, yeniden yargılama yapılmak üzere Osmaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Davanın dün görülen duruşmasına, depremde yakınlarını kaybedenler ile tutuksuz sanıklar Faruk Pilge, Mustafa İpek, Hülya İnan ve Mustafa Nalbant ile taraf avukatları katıldı.
ANKA’da yer alan habere göre; duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıklayarak, sanıklar Mustafa İpek, Faruk Pilge, Hülya İnan ve Mustafa Nalbant'ın eylemlerinin "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme, sanıklar Hülya İnan ve Mustafa Nalbant'ın beraatine karar verdi. Sanık Mustafa İpek ve Faruk Pilge'ye ise "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 15 yıl hapis cezası verildi ve hükümle birlikte tutuklanmasına karar verildi.