"Bilincin Koma Hali" Sanat Projesi Göethe Institut'de




"Bilincin Koma Hali", NOMAD tarafından geliştirilen, Goethe-Institut İstanbul ve Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi işbirliği ve katkısıyla ile gerçekleştirilen bir sanat projesidir.

Proje uzun dönemli bir şebeke kurmayı ve arşiv oluşturmayı hedeflemektedir. Projenin ismi dengesiz bir şekilde ve kısmen tahrip edilen dünyanın şu andaki durumuna eşlik eden kollektif suskunluğa ve körlüğe doğrudan gönderme yapmaktadır. Projenin amacı çeşitli formatlarda farklı perpektifleri, duruşları ve gerçeklikleri biriktirmeyi, dağıtmayı ve tartışmayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda, proje çok yönlü kültürel, politik, ve sosyal durumları irdeleyen, kaydeden ve onlara tepki veren sanat pratiklerini ve kültürel ürünleri tespit edip, analiz etmek ve anlamaya çalışmak üzerine odaklanmaktadır.

Bilincin Koma Hali, 9 küratörün ortak çalışmasıyla şekillenecektir: Elena Veljanovska (Makedonya), Stefan Rusu (Moldavya), Nat Muller (Hollanda),Vera-Maria Glahn (Almanya), Başak Şenova (Türkiye), Jack Persekian (Filistin), Clare Davies (Mısır), Christine Tohme (Lübnan), ve Amirali Ghassemi (İran).

Projenin ilk bölümü, Goethe-Institut İstanbul’da 23, 24, 25 Kasım 2006 tarihlerinde bu 9 küratörden video seçkisi olarak gerçekleşecektir. ikinci bölümünde ise Mayıs 2007 tarihinde toplantı ve panel serileri olarak Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilecektir.