'Bilirkişi' Pişman

İstanbul Orman Fakültesi öğretim üyesi Prof. Ayanoğlu, ruhsata dayanak olan rapordaki 'Sakınca yoktur' ifadesi için pişmanlık duyduğunu söyledi.

Acar İnşaat'ın, Acaristanbul için Beykoz Belediyesi'nden ruhsat alırken dayanak olarak gösterdiği bilirkişi raporunu hazırlayan heyette yer alan İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Hukuku Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Sedat Ayanoğlu, raporda "Ruhsat verilmesinde sakınca yoktur" ifadesine yer vermekten dolayı pişmanlık duyduklarını açıkladı.

İsmet Acar'ın damadıyla sınıf arkadaşı olduğunu, onun vasıtasıyla İsmet Acar'la tanıştığını belirten Ayanoğlu, birkaç kez görüştüklerini, ancak hiçbir menfaati olmadığını söyledi.
Çevre ve Orman Bakanlığı'nın projeye verilen ön izni iptal etmesi üzerine, Acarlar'ın Beykoz 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davada görevlendirilen bilirkişi heyeti, hazırladığı raporla "ruhsat verilmesinde sakınca bulunmadığı" yönünde görüş belirtmişti.

Prof. Ayanoğlu, Serdaroğlu Özel Ormanı'ndaki yapılaşmanın "sadece görüş ve kanaat içeren" bu raporla başlamasından çok büyük üzüntü duyduğunu söyledi.