Bilmer Rotayı Enerjiye Çevirdi



1995 yılında kurulan ve 2006 yılında ortaklık yapısını değiştiren Bilmer İnşaat yönünü enerji inşaatlarına çevirdi. Şirketin kurucu ortağı Serhat Cenk Balçık, yenilenebilir enerji alanlarındaki yatırımların hızla artacağını öngördüklerini ve çalışmalarını ağırlıklı olarak bu alana kaydırdıklarını söyledi.

Türkiye'de rüzgar enerji santralleri inşa ettiklerini ve bu alanda ender uzman şirketlerden biri olduklarını kaydeden Balçık, "Neden rüzgar türbin inşaatına özel önem veriyorsunuz" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Sadece rüzgar türbin inşaatları değil, tüm yenilebilir enerji ile ilgili imalatların büyüyen çocuklarımıza bırakacak temiz bir dünya adına önemli olduğunu düşünüyorum. Enerji, tüm dünyada günden güne önemi artan bir konu ve sektör halini aldı. Bu sektör, Türkiye’de de hızla gelişiyor, yatırımlar çoğalıyor. 2005 yılında yenilenebilir enerji yasasının çıkmasıyla, yenilenebilir enerji alanlarındaki yatırımların hızla artacağını öngördük. Biz rüzgar santralleri yapımında uzmanlaşmış ender şirketlerin başında geliyoruz. Çalışmalarımızı ağırlıklı olarak bu alana kaydırdık."

Hedef liderlik
 
Bilmer İnşaat olarak Çanakkale bölgesinde üç, Bandırma Susurluk bölgesinde bir adet olmak üzere toplam dört adet enerji santrali projesi yaptıklarını kaydeden Balçık, bu türbinlerin toplam kurulu gücünün de 85.1 mw olduğunu belirtti.

Balçık, hedeflerine ilişkin olarak da, "2009 yılı sonu hedefimiz Türkiye’deki toplam rüzgar santralleri inşaat çalışmalarının yüzde 35’ini tamamlayan bir şirket olarak bu alanda liderlik yapmak" dedi. Balçık şimdilik inşaatçı olarak dahil oldukları enerji işine önümüzdeki dönemde yatırımcı olarak girebileceklşerinin sinyalini de verdi.

İnşaat mühendisi Serhat Cenk Balçık tarafından 1995 yılında kurulan Bilmer İnşaat, 2006 yılında yeniden yapılanmaya giderek ortaklık yapısını değiştirdi. Bünyesine ortak olarak inşaat mühendisi Levent Korkmaz’ın katılımıyla yeni bir yapıya kavuşan şirket, son yıllarda enerji alanındaki projeleri ile dikkat çekiyor.