Bina Dekor'dan Geleneksel Mantolamadan Çok Daha Avantajlı Dekoratif Yalıtım Sistemleri



Hızla büyümeye devam eden ısı yalıtım pazarı, yenilikleri ve mevcut sistemi tamamlayacak bazı aksesuar taleplerini de beraberinde getirdi. Yalıtım sektörünün önde gelen firmalarından İzotim Yalıtım Merkezi, Bina Yapı San. ve Tic. Ltd. Şti. ile 2004 yılında işbirliği yaparak, taleplere cevap veren, uygulamaya hazır kaplanmış, hafif yalıtımlı dekoratif cephe elemanları üretimine başladı. Mevcut veya yeni her türlü yapıda kullanılabilinen bu çağdaş malzemeler, hem ısı yalıtımının tüm avantajlarına sahip, hem de pratik ve hızlı uygulanıyor. Yüksek mukavemete sahip bu ürünler, aynı zamanda işçilik maliyeti ve zamandan tasarruf sağlıyor. Kum içerikli kaplamalardan çok farklı olan özel kaplaması sayesinde dış hava koşullarına karşı oldukça dayanıklı. Bina Dekor ürünleri tüm giydirme cephe ve cephe kaplama malzemeleri ve mantolama ile uyumlu olarak kullanılabiliyor. Ayrıca sınırsız model seçeneği ile yapıya özel tasarım imkanı sağlıyor.

Bina Dekor ile ısı yalıtımının tüm avantajlarının yanı sıra, hayalinizdeki evi çok uygun maliyete ve kolaylıkla gerçekleştirebiliyorsunuz.

Bina Yalıtımlı Dekoratif Dış Cephe Kaplamaları

Geleneksel mantolama sisteminin tüm avantajlarını barındırıyor ve çok daha avantajlı.

Bina Dekor Kaplamanın mantolama ile karşılaştırılması:

Hızlı uygulama: Mantolama (sıvalı, fileli) uygulamalarına göre çok daha kolay ve hızlı.

Temiz uygulama: Mantolama (sıvalı, fileli) uygulamalarına göre çok daha temiz. Özellikle yenileme projelerinde pencerelerin, panjurların ve klima ünitelerinin sıva ile kirlenmesi önlendiği için önemli bir avantaj sağlıyor.

Ucuz işçilik: Mantolama uygulamasına göre işçiliği daha ucuz.

Yüksek yalıtım özelliği: Bina Cephe Kaplamaları, 24-30 kg/m3 yoğunlukta EPS'den üretildikleri için, genel olarak mantolamada kullanılan 16kg/m3 yoğunlukta EPS'ye göre daha yüksek bir yalıtım özelliği taşıyor.



Malzemelerin yalıtım değerlerine göre karşılaştırması (TSE 825'e göre hazırlandı)

Dekoratif görünüm: Değişik yüzey şekillerinde işlenebiliyor. Ahşap görünümlü, terra cota görünümlü, seramik görünümlü, bisküvü tuğla görünümlü, derzli, fugalı,coppact laminant görünümlü... Ayrıca Bina Decor ürün geliştirmede ünlü tasarımcılar ile çalışıyor. Ürünler mantolama gibi düz değil, sonsuz mimari tasarım imkanı sağlıyor.

Düzgün yüzey: Yüzeyi boyanmaya hazır, kaplı ürünler, mantolama uygulamalarına göre çok daha düzgün bitiş sağlıyor. Güneşin cepheye yan vurduğu zamanlarda mantolamadaki gibi sıva ve mala izleri belli olmuyor.

Minimum uygulama hatası: Hazır kaplanmış EPS ve XPS’ten üretilen dekoratif cephe malzemeleri geleneksel mantolama gibi inşaat koşullarında değil, yüksek teknoloji ile üretim yapan bir fabrika sorumluluğunda üretiliyor.

Ayrıca hazır sıvalı olması işçilik hatalarını minimize ediyor.

Standart Dekoratif Dış Cephe Kaplama Modelleri





Tasarımcı: Adnan Serbest

Diğer dekoratif cephe kaplamaları için tıklayınız.

Bina Yapı Dekoratif Dış Cephe Profilleri

Bina Dekoratif Profiller , dış koşullara dayanıklı dekoratif cephe elemanları. Bina Dekoratif Profiller ısı yalıtımını tamamlayarak taş ve beton profiller gibi ısı köprüsü oluşturmuyor; küf ve rutubeti engelliyor. Oldukça hafif olan ürünün uygulaması da kolay, hızlı ve temiz.

Pencere Söveleri



Diğer Dış Cephe Ürünleri

Kat silmeleri



Denizlikler



Fuga Profilleri



Payandalar



Harpuştalar

 

Sütunlar

 

Söveler



Diğer ürünler ve detayları için tıklayınız...

Bina Dekor İç Cephe Ürünleri ile hayal gücünüzü zorlayabilirsiniz

Dış cephede olduğu gibi iç cephelerde de hem dekoratif hem de yalıtım amaçlı kullanılan ürünler istenilen şekillerde kesilip kaplanabiliyor ve hayal gücünüze bağlı olarak bir çok alanda kullanabiliyor. Özel tasarlanmış iç mimari projeler çok hızlı, alçı gibi kirlilik yaratmadan ve düşük maliyetli hayata geçirilebiliyor.

Bina Dekor ürünleri Soyak Olyimpia Kent – Bahçeşehir, Soyak Mavi Şehir İzmir, Erba - Saint Joseph Eğitim Kampüsü, Ağaoglu My Home, Up Hill Court Ataşehir, Alarko Göl Malikaneleri, Marisa Evleri gibi birçok prestijli projede kullanıldı ve güvenirliğini kanıtladı.

  
    Four Seasons Oteli                                   Alarko Göl Malikaneleri

Diğer referanslar için tıklayınız...

Ürünler ile ilgili daha detaylı bilgi, broşür, numune kutusu veya teknik destek için: (216 veya 212 ) 444 24 62 (444 BİNA) veya www.bina.com.tr