Binaların Temizliği de 'Yeşil'lendi, 'Reach&Wash' Yüzde 40 Tasarruf Sağlıyor



Küresel ısınmayla birlikte tüm dünyada doğaya saygılı, daha az enerji ve su harcayan ‘yeşil binalara’ ilgi artmaya başladı. Artık birçok projede enerji tasarrufuna dikkat çekilirken, bilinçli tüketici de konut tercihinde enerji tüketimini ön sıralara çekiyor. ‘Yeşil binalara’ ilgi bu hızla artarken, Avrupa’da son yıllarda binaların dış cephe temizliğinde de çevreci bir sistem geliştirildi. RGS Group tarafından geliştirilen ve özellikle Avrupa’da yaygın olarak kullanılan ‘Reach&Wash System’ Türkiye’de de yeşil temizlik çalışmalarını uygulamaya başladı.

Binaların temizliğinde yüzde 40’lara varan oranlarda tasarruf sağlayan sistem, doğaya uyumlu ters ozmoz sistemini ve deiyonize (arındırılmış) sistemini bünyesinde barındıran bir su arıtma ve dış cephe temizlik ünitesiyle donatılmış arabayla hizmet veriyor. Sistemin diğer temizleyicilerden en temel farkı 20 metre yüksekliğe kadar olan binalarda vinç kullanımı gerekmeden cihaza şebeke suyunu bağlayarak, özel filtreleme ekipmanlarıyla kimyasala ihtiyaç duymadan suyu saflaştırarak (suyun içindeki kireç vs. birikintileri atarak) temizleme işlemini sağlaması. Sistemin Avrupa’da yaygınlaştığını ve diğer ülkelere yayılmaya başladığını belirten RGS Group Satış Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Ali Erceylan, sektörde dikkat çeken bu uygulamayı Türkiye’de de hizmete sunduklarını söyledi.

Dört ay test edildi

Son teknoloji ürünü olan ‘Reach&Wash System’i Türkiye’ye getirdikten sonra bir takım testlere tabi tutarak performansını izlediklerini anlatan Erceylan, son dört aydır yoğun deneme işlemlerinin ardından cihazdan tamamen emin olduktan sonra pazara sunduklarına dikkat çekti.

En çok talebi yeni trendleri takip eden, çevreye duyarlı işletmelerde gördüklerini belirten Ali Erceylan, “Cihazın kullanım metodu gereği en çok dış cephesi cam giydirme olan binalarda tercih ediliyor. Sistem cihazını tüm ekipmanların bir arada olduğu donanımlı araçlar oluşturarak özel eğitimli mobil temizlik ekibiyle bir hizmet ekibine dönüştürdük” diye konuştu.

Süre dörtte bire iniyor

Cihazla temizlik isteyen müşterilerin sayısının her gün arttığına dikkat çeken Ali Erceylan’a göre, gelen ilgiye bakılırsa, önümüzdeki günlerde bu talep daha da hızlı artacak. Cihazın ev uygulamaları için pahalı bir uygulama olduğunu ifade eden Erceylan, ancak dış bölümü cam olan küçük işletmelerde de kullanılabileceğini belirtti.

Sistemin öncelikle 20 metre yüksekliğindeki cam giydirme bir binada temizlikte kullanılması gereken vinç maliyetini ortadan kaldırdığına dikkat çeken Erceylan, şöyle devam etti: “Az personelle daha çok iş, çok daha kısa sürede yapılabiliyor. Bu sayede temizlik yapma süresi de klasik temizleme ekipmanlarına göre yüzde 75’e kadar kısalıyor. Ayrıca dış cephe cam temizliğinde diğer uygulamalara göre maliyetleri de yüzde 40 azalıyor.”