Binanıza Manto Giydirmenin Tam Zamanı



Kış aylarında evinizdeki sıcaklığın dışarı çıkmamasını sağlayan, yazın ise evlerinizde serin ortamlar yaratan Blue Safe Mavi Kale ısı yalıtım sistemlerini yaptırmak için en uygun zaman dilimi başlıyor.

Her yıl ödediğiniz yakıt parasının yaklaşık yarısını ödemek, sağlıklı bir ev ortamında yaşamak, ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve çevreye duyarlı bir birey olmak istiyorsanız bu fırsatı kaçırmayın.

Doğalgaz krizine çözüm
Binalarda yüzde 50'lere varan ısı tasarrufu sağlayan Blue Safe Mavi Kale ile binaların yakıt masraflarında gözle görülür bir düşüş yaşanıyor. Dört katlı ortalama bir binayı örnek aldığımızda, yalıtımlı bir binayla yalıtımsız binanın doğalgaz kullanım oranları arasında üç kat fark ortaya çıkıyor. Standartlara göre yalıtılmış bir binada yılda ortalama 6000 metreküp doğalgaz kullanılıyorsa, yalıtımı olmayan bir binada15-18 bin metreküp doğalgaz kullanılıyor.

Yalıtımsız bir konutta yılda ortalama 6000 YTL doğalgaz parası veren bir kişinin, binaya yalıtım yapıldığı takdirde vereceği miktar da 2500 YTL 'ye kadar düşüyor.

Enerjide dışa bağımlı olan ülkemizde, her yıl 5 milyar dolar gibi bir rakam yalıtımsız binalarda kullanılan ısınma masrafları nedeniyle boşa harcanıyor. Şayet Türkiye'deki binaların hepsine standartlara uygun ısı yalıtımı yapılsaydı, şu an kullanılan doğalgazdan çok daha fazla abone faydalanıyor olacaktı. Böylece ülkemizin doğalgaz ihtiyacı büyük ölçüde azalacaktı.

Çevrenizde sağlıklı ortamlar hazırlayan Blue Safe Mavi Kale ısı yalıtım sistemleri, bu yönüyle de ülke ekonomisine büyük katkıda bulunmayı hedefliyor.

www.mavikale.com.tr