Binasına Otopark Yapmayana Ruhsat Yok



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla gündeme gelen sokak aralarındaki otopark sorunu konusundaki soruları cevaplandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, araç parklarından dolayı sokakların kullanılamaz hale geldiğini belirterek, "Otopark sayısını bir taraftan artırırken, bir taraftan belirli metrekare parseller para yatırmak suretiyle bundan vazgeçemeyecekler. Mutlaka otopark yapacaklar. Projesi tasdik olmayacak. 400 metrekareden büyük arsasına bina yapmak isteyenler mutlaka otopark yapmak zorunda olacak” dedi.

Bütün binaların otopark yapma zorunluluğunun bulunduğunu belirten Kadir Topbaş, "Bunu yerine getiremeyenler, bunun ilgili bedelini yatırarak otoparka katkıda bulunmuş oluyorlar. Bazı yerlerde küçük parseller var. Şehir merkezlerinde 150-200 metrekarelik alanlarda bu yerlerde biraz imkan olmadığı için sıkıntı olduğu söylendiği için biz bir yönetmelik hazırladık. Orada 400-500 metrekare olan yerlerde para yatırarak değil mutlaka otopark yapmaları gerektiğini ortaya koyan bir düzenleme hazırladık” diye konuştu.

Beyoğlu Belediye Başkanı olduğu zamanlarda söz konusu yerlerde otopark yapılmasını teşvik ettiğini hatırlatan Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstanbul’un geneline baktığımızda sokaklar artık geçilemez hale geldi. Yayalar rahatsız. Özellikle evlerin önüne park yapıldığı için insanlarımız da rahatsız. Bunu düzenleyen bir takım çalışmalar var. Otopark sayısını bir taraftan artırırken bir taraftan belirli metrekare parseller para yatırmak suretiyle bundan vazgeçemeyecekler. Mutlaka otopark yapacaklar. Projesi tasdik olmayacak. 400 metrekare parseli olanlar mutlaka otopark yapmak zorunda olacaklar”.