Hidroelektrik Santralleri Giresun'a Büyük Katkı Sağlayacak

Giresun Valisi Şükrü Kocatepe, Giresun'a kurulması planlanan 4 hidroelektrik santralinin, elektrik üretiminin yanı sıra temiz su üretiminde de katkısı olacağını söyledi. Vali Kocatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun'da fizibilitesi tamamlanmış 9 hidroelektrik santrali projesinden 4'ünün ihalesinin DSİ Genel Müdürlüğü'nce yapıldığını anımsattı.

Aksu Deresi üzerindeki Dereli ve Çırakdamı, Harşit Deresi üzerindeki Akköy 1 ve Yağlıdere İlçesi Ekin Deresi üzerindeki Kalen Hidroelektrik Santrali'nin su kullanım anlaşmasının yapıldığını ifade eden Kocatepe, ''Giresun'a kurulması planlanan 4 hidroelektrik santrali, elektrik üretiminin yanı sıra temiz su üretiminde de önemli bir çalışma olacaktır'' dedi.

Kocatepe, bu projelerle ilgili işi alan firmaların ön çalışmalara başladığını belirterek, şunları söyledi: ''Yapımı süren bu hidroelektrik santrallerinin yaklaşık 2 yılda tamamlanacağını düşünüyoruz. Yap-işlet-devret modeliyle yapılan bu projeler tamamlandığında, yörede su kaynakları da değerlendirilecektir. Bu elektrik santralleri Giresun ve bazı ilçelere temiz içme suyu kaynağı da sağlayacaktır. Boşa akan derelerin değerlendirilmesiyle elektrik çok daha ucuza tüketilecektir.''

Vali Kocatepe, Yağlıdere üzerinde bulunan Akköy ve Koçlu, Keşap Vanazıt Deresi üzerinde bulunan Vanazıt, Aksu Deresi üzerinde bulunan Yumrutepe ve İkisu hidroelektrik santrallerinin projeleriyle ilgili çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.