Bir Gecede 600 Ağacı Kestiler



Van'ın Muradiye ilçesinde bir vatandaşa ait bahçedeki 600 meyve ağacı, kimliği belirlenemeyen kişilerce kesildi. Açıkyol Mahallesi'nde yaşayan Hamza Bulut'a ait 40 bin metrekarelik bahçeye gece saatlerinde giren kimliği belirsiz kişiler, 600 meyve ağacını diplerinden kesti. Sabah saatlerinde olayı haber alan Bulut, evine 5 kilometre mesafedeki bahçesine gitti. Ağaçların kesildiğini gören Bulut, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Yapılan incelemenin ardından olayı gerçekleştiren kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Kesilen ağaçlarını macunlayıp tekrar tutması için bandajla saran Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 yıl önce emekliye ayrılıp hazırladığı "Meyve Bahçesi Ağaçlandırma Projesi" kapsamında, 40 dönümlük arazi üzerine meyve fidanları diktiğini söyledi.

'5 yıllık emeğimiz'

Ağaçların 2 yıldır meyve vermeye başladığını anlatan Bulut, şöyle konuştu: "5 yıllık bütün emeğimize zarar veren caniler ağaçların da bir canlı olduğunu farkında değiller. Peygamber efendimizin, "Yarın öleceğini bilsen dahi bugün bir ağaç dik" hadisine rağmen, insanlıktan nasibini almamış zavallılar, bahçedeki 600 ağacı kestiler. Çocuklarımla bu yaylada 5 yıldır emek harcadık, 150 tonluk bir havuz yaparak bu ağaçları damlama usulü ile yetiştirmeye çalıştık. Ürün almaya 2 yıldır başlamıştık fakat emeğimizi bir gecede vahşice katlettiler. Ayakta duran ağaçlara ise darbe vurularak zarar verilmiş. Tekrar bunları canlandırmaya çalışıyoruz. Tekrar ürün almak için ömrümüz yeterse bir 5 yıl daha emek vereceğiz.